Ένα βιβλίο φόρος τιμής στη μητέρα του σήμερα!

Στην εποχή των social media με τόση ταχύτητα και τόσες φωτογραφίες που ανεβαίνουν καθημερινά στο διαδίκτυο, δεν καταφέρνουν οι εικόνες με μαμάδες και παιδιά να μας συγκινήσουν.

Πρέπει να είναι μία πολύ «δυνατή» φωτογραφία για να τραβήξει έστω το ενδιαφέρον κάποιου. Στο βιβλίο-φωτογραφικό λεύκωμα «Momma love: How the Mother Half Lives, η φωτογράφος Άλι Σμιθ κατάφερε να φιλοξενήσει 40 πορτρέτα μαμάδων τόσο αληθινά, τόσο ζωντανά και τόσο όμορφα...


Η φωτογράφος άρχισε να δουλεύει το βιβλίο αυτό σχεδόν μία δεκαετία πριν η ίδια γίνει μητέρα. Η έμπνευσή της πριν νιώσει και η ίδια τη μητρότητα, ήταν η ίδια της η μητέρα και ο τρόπος που κατάφερε να μεγαλώσει τη θετή αδελφή της Άλι.

Με το πέρασμα των χρόνων η Άλι αντιλήφθηκε την κατάθλιψη της μητέρας της που την έκανε να είναι ακόμα πιο περίεργη για τη συνέχεια ενώ ήθελε να διαπιστώσει πολλά πράγματα που θα τη βοηθούσαν στο μέλλον να αποφύγει η ίδια αυτή τη μοίρα όταν θα γινόταν και εκείνη μάνα.

Κάποια στιγμή όλο αυτό έγινε εμμονή για τη Σμιθ η οποία άρχισε να συλλέγει ιστορίες μαμάδων συνοδευόμενες από τις δικές τους φωτογραφίες.

Ξεκίνησε με ανθρώπους που γνώριζε και ύστερα άρχισε να φωτογραφίζει ξένες γυναίκες που μπορεί να συναντούσε οπουδήποτε με τα παιδιά τους.

Μία από τις πιο δυνατές ιστορίες που περιέχει το βιβλίο είναι εκείνη της Terry Born η οποία θέλησε να μιλήσει για την εγχείρηση αλλαγής φύλου που έκανε.

Περιλαμβάνει επίσης μία μαμά που αγωνιζόταν να θηλάζει το παιδί της ενώ ήταν άρρωστη μέσα σε ένα νοσοκομείο ή μία ροκ μουσικό που ζει με τα παιδιά της στον δρόμο αλλά και μία ηθοποιό που υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες του κόσμου που κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αγωνίζονται για να είναι καλά τα παιδιά τους και να τα βλέπουν χαρούμενα.

Δείτε το βίντεο με την συγγραφέα και φωτογράφο Άλι Σμιθ να μιλάει για το βιβλίο της και τις ιστορίες του...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved