Ένα βιβλίο φόρος τιμής στη μητέρα του σήμερα!

Στην εποχή των social media με τόση ταχύτητα και τόσες φωτογραφίες που ανεβαίνουν καθημερινά στο διαδίκτυο, δεν καταφέρνουν οι εικόνες με μαμάδες και παιδιά να μας συγκινήσουν.

Ένα βιβλίο φόρος τιμής στη μητέρα του σήμερα!

Πρέπει να είναι μία πολύ «δυνατή» φωτογραφία για να τραβήξει έστω το ενδιαφέρον κάποιου. Στο βιβλίο-φωτογραφικό λεύκωμα «Momma love: How the Mother Half Lives, η φωτογράφος Άλι Σμιθ κατάφερε να φιλοξενήσει 40 πορτρέτα μαμάδων τόσο αληθινά, τόσο ζωντανά και τόσο όμορφα...

mommalove


Η φωτογράφος άρχισε να δουλεύει το βιβλίο αυτό σχεδόν μία δεκαετία πριν η ίδια γίνει μητέρα. Η έμπνευσή της πριν νιώσει και η ίδια τη μητρότητα, ήταν η ίδια της η μητέρα και ο τρόπος που κατάφερε να μεγαλώσει τη θετή αδελφή της Άλι.

mommalove1

Με το πέρασμα των χρόνων η Άλι αντιλήφθηκε την κατάθλιψη της μητέρας της που την έκανε να είναι ακόμα πιο περίεργη για τη συνέχεια ενώ ήθελε να διαπιστώσει πολλά πράγματα που θα τη βοηθούσαν στο μέλλον να αποφύγει η ίδια αυτή τη μοίρα όταν θα γινόταν και εκείνη μάνα.

mommalove2

Κάποια στιγμή όλο αυτό έγινε εμμονή για τη Σμιθ η οποία άρχισε να συλλέγει ιστορίες μαμάδων συνοδευόμενες από τις δικές τους φωτογραφίες.

mommalove3

Ξεκίνησε με ανθρώπους που γνώριζε και ύστερα άρχισε να φωτογραφίζει ξένες γυναίκες που μπορεί να συναντούσε οπουδήποτε με τα παιδιά τους.

mommalove4

Μία από τις πιο δυνατές ιστορίες που περιέχει το βιβλίο είναι εκείνη της Terry Born η οποία θέλησε να μιλήσει για την εγχείρηση αλλαγής φύλου που έκανε.

mommalove5

Περιλαμβάνει επίσης μία μαμά που αγωνιζόταν να θηλάζει το παιδί της ενώ ήταν άρρωστη μέσα σε ένα νοσοκομείο ή μία ροκ μουσικό που ζει με τα παιδιά της στον δρόμο αλλά και μία ηθοποιό που υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ.

mommalove6
mommalove12
mommalove13
mommalove8

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες του κόσμου που κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αγωνίζονται για να είναι καλά τα παιδιά τους και να τα βλέπουν χαρούμενα.

mommalove9
mommalove10

Δείτε το βίντεο με την συγγραφέα και φωτογράφο Άλι Σμιθ να μιλάει για το βιβλίο της και τις ιστορίες του...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved