Μαντόνα, Τζολί, Πόρτμαν και Φάροου στο πλευρό των παιδιών της Συρίας

Κάθε μία από τις κυρίες που θα διαβάσετε παρακάτω, είναι τρυφερές μαμάδες για τα παιδιά τους.

Μαντόνα, Τζολί, Πόρτμαν και Φάροου στο πλευρό των παιδιών της Συρίας

Οι περισσότερες πολιτικοποιημένες και αποφασισμένες να χρησιμοποιήσουν με όποιον τρόπο μπορούν τη δημοσιότητά τους για να βοηθήσουν σε σοβαρά πολιτικοκοινωνικά θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Αυτόν τον καιρό, το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στη Συρία και στην απόλυτη δυστυχία που ζουν οι κάτοικοι εκεί και ειδικά τα μικρά παιδιά. Η Αντζελίνα Τζολί και η Μία Φάροου που έχουν επισκεφτεί τη χώρα αλλά και η Νάταλι Πόρτμαν και η Μαντόνα έχουν αποκαλύψει δημόσια τα πιστεύω τους σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στη Συρία και προσπαθούν με όποιον τρόπο μπορούν να ακουστεί η φωνή τους στους πιο ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη έτσι ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία εκεί.

diasimesmamadesgiasyria

«Νομίζω ότι στη Συρία είναι απαραίτητη κάποιου είδους παρέμβαση» είχε δηλώσει η Αντζελίνα Τζολί τον Φεβρουάριο του 2012 στο Al Jazeera προσθέτοντας: «Όταν βλέπεις αυτή τη μαζική βία και τις δολοφονίες ακόμα και στους δρόμους, πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις κάτι». Η Τζολί η οποία υπηρετεί ως ειδική απεσταλμένη στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, έχει επισκεφθεί στρατόπεδα προσφύγων στη Συρία και περιέγραψε τον πόλεμο ως «την πιο μεγάλη ανθρωπιστική κρίση σε όλο τον κόσμο σήμερα». Έτσι, είναι η καταλληλότερη για να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα.

diasimesmamadesgiasyria1


Πάντα ειλικρινής, η Μία Φάροου ως νυν πρεσβευτής της UNICEF έχει συναντηθεί με πρόσφυγες από τη Συρία για να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του πλανήτη σχετικά με την κατάσταση στη χώρα και έχει μιλήσει εκτενώς για την ανάγκη ενίσχυσης της προσπάθειάς της αυτής. Η διάσημη ηθοποιός είπε σχετικά με το θέμα στο CNN τον περασμένο Ιούνιο: «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος της ανθρωπιστικής καταστροφής που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τελικά να επιτευχθεί λύση στη σύγκρουση της Συρίας. Μέχρι τότε, τα αθώα και πιο ευάλωτα θύματά της πρέπει να μείνουν ζωντανά».

diasimesmamadesgiasyria2

Η Νάταλι Πόρτμαν επικεντρώθηκε περισσότερο στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί με τη FINCA, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας προς τη Συρία, όμως κατάφερε να κερδίσει τη διεθνή προσοχή πέρυσι, όταν υποστήριξε τη στάση του ΟΗΕ και την εκστρατεία του κατά της αιματοχυσίας, όπως έκαναν παράλληλα η Σούζαν Σάραντον, η Άνι Λένοξ και πολλοί άλλοι διάσημοι του Χόλιγουντ.

7de2MadonnaSyriaNs

Κατά της αμερικανικής εισβολής είναι και η Μαντόνα πριν από λίγες μέρες όταν «ανέβασε» στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία με την οποία τασσόταν καθαρά ενάντια σε κάθε είδους αμερικανική επέμβαση στη Συρία. Τη φωτογραφία συνόδευε το εξής μήνυμα: «Ηνωμένες Πολιτείες, μείνετε μακριά και έξω από τη Συρία, για το καλό της ανθρωπότητας».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved