«Μαμά, μπαμπά, τι κάνετε εκεί;» - Όταν τα παιδιά μας πιάνουν στα πράσα

Όταν το παιδί μας πιάνει να κάνουμε έρωτα!

«Μαμά, μπαμπά, τι κάνετε εκεί;» - Όταν τα παιδιά μας πιάνουν στα πράσα

Και ενώ είστε σφιχταγκαλιασμένοι και απολαμβάνετε την ερωτική σας στιγμή, ακούτε μία φωνούλα: «Μαμά, μπαμπά, τι κάνετε εκεί;».

Νιώθετε ότι σας έπιασαν στα πράσα, ντροπιασμένοι και οι δύο προσπαθείτε να σκεπαστείτε, χάνετε τα λόγια σας, δεν ξέρετε τι να απαντήσετε, ενώ αποφεύγετε να το κοιτάξετε στα μάτια του που φαντάζεστε πως είναι ορθάνοιχτα και σας παρατηρούν; Μάλλον χρειάζεται να ηρεμήσετε, καθώς δεν …έγινε και τίποτα!

Πώς μπορείτε να αντιδράσετε λοιπόν;

1. Ψυχραιμία:

πρώτα από όλα, να τονίσω πως δεν χρειάζεται να νιώθετε ούτε ενοχές, ούτε κάνατε κάτι κακό! Αν μάλιστα το παιδί σας είναι και πολύ μικρό ηλικιακά, δεν καταλαβαίνει τι κάνετε.

2. Ήρεμες κινήσεις και τόνος φωνής:

Εσείς θα είστε εκείνοι που θα προδώσετε τον εαυτό σας, ότι κάνετε κάτι «πονηρό» εφόσον μπορεί να αντιδράσετε μέσα από τις ενοχές και τον πανικό σας, είτε φωνάζοντας, είτε εκνευρισμένα…

3. Ζητήστε του να βγει από το δωμάτιο:

με όμορφο τρόπο όμως και ήρεμα και πως θα πάτε εσείς σε λίγο να δείτε τι θέλει. Έτσι, θα έχετε το χρόνο να ντυθείτε, να πάρετε μία ανάσα και να πάτε να μιλήσετε μαζί το, για να δείτε όμως τι σας ήθελε.

4. Όχι απολογίες:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν θα αρχίσετε να απολογείστε για το τι κάνατε, εκτός και αν σας ρωτήσει. Προσπαθήστε λοιπόν να έχετε μία φυσιολογική συμπεριφορά απέναντί του και όχι ενοχική ή θυμωμένη, γιατί εκείνο δεν καταλαβαίνει γιατί θυμώσατε!

5. Πείτε του την αλήθεια:

αν σας ρωτήσει βέβαια και μόνο τότε! Ακόμα και αν είναι λίγο μεγαλύτερο και σας ρωτήσει αν κάνατε σεξ, μπορείτε να του απαντήσετε «Ναι, κάναμε σεξ!» χωρίς όμως να γελάσετε πονηρά ή να αλλάξετε τον τόνο της φωνής σας.

Προσπαθήστε δηλαδή να είστε όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικοί στη συμπεριφορά σας. Μην ενοχοποιήσετε τον εαυτό σας, το σεξ αλλά ούτε και το ίδιο το παιδί για την εισβολή του στο δωμάτιό σας. Μάλιστα, δεν φταίει εκείνο, αν εσείς δεν του έχετε μάθει την οριοθέτηση! Η πόρτα του δωματίου σας χρειάζεται να είναι κλειστή, είτε είστε μέσα, είτε όχι, και να το μάθετε να την χτυπάει και εφόσον του απαντήσετε καταφατικά, τότε να περάσει μέσα!

Επίσης, μήπως είναι μία καλή στιγμή αυτή για να μιλήσετε στο παιδί σας για το σεξ αν δεν το έχετε ήδη κάνει;

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved