14 γυναικείοι λόγοι και 1 ανδρικός που μία γυναίκα δεν κορυφώνει σεξουαλικά

14 γυναικείοι λόγοι και 1 ανδρικός που μία γυναίκα δεν κορυφώνει σεξουαλικά

«Γιατί δεν έχω οργασμό;», αλήθεια πόσες γυναίκες και άνδρες το διερωτώνται αυτό όταν δεν μπορούν να κορυφώσουν; Τι συμβαίνει και δεν ολοκληρώνουν;

14 γυναικείοι λόγοι και 1 ανδρικός που μία γυναίκα δεν κορυφώνει σεξουαλικά

15 λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην έχετε οργασμό

Μυστήριο παραμένει ο γυναικείος οργασμός ακόμα και σήμερα! Και δεν είναι τυχαίο, εφόσον η γυναίκα έχει διαφορετική σεξουαλική λειτουργία από αυτή του άνδρα. Λειτουργεί περισσότερο εγκεφαλικά και χρειάζεται να υπάρξει ψυχοσυναισθηματική, εγκεφαλική και σωματική αρμονία για να καταφέρει να κορυφώσει! Βέβαια, εννοείται πως χρειάζεται και ο …κατάλληλος ερωτικός παρτενέρ!

Ας δούμε όμως κάποιους από τους λόγους που μία γυναίκα δεν μπορεί να φτάσει σε οργασμό:

Προκαταρκτικά παιχνίδια:

Όταν βρίσκεστε με το σύντροφό σας πηγαίνετε κατευθείαν στο ψητό ή αφιερώνετε χρόνο για αγκαλιές, χάδια και φιλιά σε διάφορα σημεία του σώματος, πριν προχωρήσετε στη συνουσία; Είναι σημαντικό, προκειμένου να φτάσετε σε οργασμό, να έχει προηγηθεί επαρκής διέγερση, που εκδηλώνεται κυρίως μέσω της κολπικής εφύγρανσης και της διεύρυνσης των τοιχωμάτων του κόλπου. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα βρεθείτε με το σύντροφό σας, ζητήστε του να σας αγγίξει, να σας φιλήσει, να σας κάνει στοματικό σεξ, να παίξει μαζί σας και αφεθείτε απολαμβάνοντας το κάθε άγγιγμα.

Η εικόνα σώματος:

Γνωρίζουμε όλες μας πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το να νιώθουμε άνετα με το σώμα μας. Είναι λοιπόν μία πραγματικότητα πως η εικόνα που έχει μία γυναίκα για το σώμα της είναι καθοριστικής σημασίας, για το αν θα φτάσει σε οργασμό ή όχι. Σκεφτείτε, εάν εσείς η ίδια έχετε αρνητική εικόνα του εαυτού σας, εάν δεν νιώθετε άνετα με το σώμα σας ή τα γεννητικά σας όργανα, τότε πώς θα μπορέσετε να αφεθείτε στο παιχνίδι αναζήτησης της ηδονής, όταν βρίσκεστε μαζί με το σύντροφό σας;

giati den exo orgasmo 1

Ο αυνανισμός:

Ο αυνανισμός είναι μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία που βοηθά τις γυναίκες να γνωρίσουν το σώμα τους και να ενισχύσουν τη σεξουαλικότητά τους. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να μη φοβάστε να αγγίξετε το σώμα σας, να χαϊδεύετε τα γεννητικά σας όργανα και τις ερωτογενείς σας ζώνες (στήθος, κοιλιά, μηροί, κτλ). Αν λειτουργείτε με ταμπού και ενοχοποίηση προφανώς δεν θα αφεθείτε στο να γνωρίσετε το σώμα σας και τι είναι αυτό που σας αρέσει.

Φαντασιώσεις:

Εσείς αλήθεια, τι σκέφτεστε όταν κάνετε σεξ; Εάν σκέφτεστε τι φαγητό θα μαγειρέψετε αύριο ή εάν πρέπει να σβήσετε κανένα φως για να μην φαίνεται η κυτταρίτιδά σας και σας απομυθοποιήσει το έτερον σας ήμισυ, τότε θα πρέπει να αποχαιρετήσετε τον οργασμό σας. Προσπαθήστε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ή του αυνανισμού, να κρατάτε οποιαδήποτε σκέψη μακριά και να εστιάζετε στη στιγμή. Φαντασιωθείτε κάτι που σας εξιτάρει, που σας διεγείρει, πρόσωπα, εικόνες, σκηνικά. Έτσι, όχι μόνο θα καταφέρετε να χαλαρώσετε και να αφεθείτε περισσότερο, αλλά το πιο πιθανόν είναι να διεγερθείτε και πιο πολύ, αυξάνοντας τις πιθανότητες να φτάσετε σε οργασμό.

Το …κυνήγι του οργασμού:

Ναι, καλά διαβάσατε! Μήπως σκέφτεστε αν τελικά θα καταφέρετε επιτέλους να έχετε οργασμό; Μήπως τον αναζητάτε τόσο έντονα με αποτέλεσμα να μπλοκάρετε τον εαυτό σας και τις αισθήσεις σας και να μην …νιώθετε;

Η αναζήτηση του κολπικού οργασμού:

Συχνά ακούω από γυναίκες που κορυφώνουν κλειτοριδικά να ψάχνουν τον κολπικό οργασμό για να είναι «πιο …γυναίκες!» Ας βάλουμε στο μυαλό μας πως ο οργασμός είναι ένας, είτε κλειτοριδικός – στο μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών, είτε κολπικός, η αίσθηση είναι η ίδια! Μην μπερδεύεστε και θεωρείτε πως έχετε πρόβλημα!

Πόνος στη διάρκεια του σεξ:

Φυσιολογικό όταν πονάει κάποιος να μην ευχαριστιέται αυτό που του προκαλεί τον πόνο. Αν λοιπόν υπάρχει κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία ψυχολογικής ή οργανικής αιτιολογίας, όπως δυσπαρευνία ή κολεόσπασμος (πιο σπάνια), το σεξ δεν είναι καθόλου ευχάριστο, άρα για ποιον οργασμό μιλάμε;

Μη ικανοποιητική σεξουαλική επαφή:

Υπάρχουν γυναίκες που δεν τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο κάνουν σεξ με το σύντροφό τους και οι ίδιες διστάζουν να ζητήσουν ανοιχτά αυτό που θέλουν να αλλάξει ή να διορθώσει. Αυτό είναι λάθος. Το σεξ γίνεται για την απόλαυση και των δύο γι’ αυτό μην ντρέπεστε να διεκδικήσετε αυτό που επιθυμείτε.

«Τα ίδια και τα ίδια»:

Ναι, το σεξ θέλει φαντασία, απελευθέρωση των αισθήσεων και παιχνίδι. Αν κάθε φορά γίνεται με τον ίδιο τρόπο, καταντάει βαρετό και ανιαρό, μη προσφέροντας σεξουαλική ηδονή… Αναρωτηθείτε λοιπόν, τι συμβαίνει και πως φτάσατε σε αυτή τη βαρετή ερωτική ζωή…

giati den exo orgasmo 3

Σχέση με το σύντροφο:

Έχετε σκεφτεί εάν σας ελκύει ερωτικά ο σύντροφός σας; Σας αρέσει; Τον φαντασιώνεστε; Τον ποθείτε; Το πώς νιώθετε για τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας επηρεάζει, όπως είναι λογικό και την σεξουαλική σας λειτουργία. Καλός ή κακώς, ο οργασμός δεν απαιτεί μόνο «τεχνική», αλλά είναι μία εγκεφαλική διαδικασία που επηρεάζεται άμεσα από τις σκέψεις και τα συναισθήματα που έχουμε. Έτσι, εάν δεν νιώθετε άνετα με το σύντροφό σας, εάν η σχέση σας είναι συγκρουσιακή και δεν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσά σας, εάν απουσιάζει η ψυχική επαφή, τότε είναι πιθανόν να μην καταφέρετε να αντλήσετε ευχαρίστηση και από το σεξουαλικό παιχνίδι.

Άγχος, στρες, κατάθλιψη:

Όταν παρουσιάζονται αυτές οι καταστάσεις, υπάρχει άμεση επίδραση στη σεξουαλική σας ζωή τις περισσότερες φορές, καθώς, βλέπετε την ερωτική σας επιθυμία να μειώνεται κατακόρυφα και τον οργασμό σας να σας αποχαιρετά. Βέβαια, μπορεί μία γυναίκα να μην έχει ερωτική επιθυμία, αλλά να φτάνει σε οργασμό, ωστόσο το πιο σύνηθες είναι αυτά τα δύο να συνυπάρχουν.

Σεξουαλική κακοποίηση:

Εάν μία γυναίκα έχει βιώσει κάποια έντονη τραυματική εμπειρία, όπως βιασμό η σεξουαλική παρενόχληση, είναι πιθανόν να επηρεαστεί και η οργασμική της ικανότητα, καθώς πιθανόν το σεξ να της προκαλεί αποστροφή.

Αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον, θρησκευτικές καταβολές, λανθασμένες αντιλήψεις για το σεξ και ανεπαρκής σεξουαλικής διαπαιδαγώγηση:

Όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν στην πεποίθηση πως το σεξ είναι κακό, πως είναι μία ανήθικη πράξη και πως πρέπει να αποσκοπεί μόνο στην αναπαραγωγή και όχι στην ηδονή.

Οργανικά αίτια:

Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις, όπως είναι οι ορμονικές μεταβολές, π.χ. λόγω της εμμηνόπαυσης, η χημειοθεραπεία, ο υποθυρεοειδισμός, κάποιος τραυματισμός της σπονδυλικής στήλης, η λήψη φαρμακευτικής αγωγής και κυρίως, αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, είναι μερικά από τα αίτια που δύνανται να επηρεάσουν την σεξουαλική επιθυμία, τη διέγερση και επομένως, τον οργασμό της γυναίκας.

Τα …ανδρικά προσόντα!

Ναι, όσο και να λέμε πως χρειάζεται η γυναίκα να αφεθεί στη στιγμή για να κορυφώσει, χωρίς σκέψεις και έννοιες στο μυαλό της, χρειάζεται και ο σεξουαλικός της σύντροφος επίσης να διαθέτει κάποια προσόντα, όπως να μην τελειώνει γρήγορα, να μην έχει πρόωρη εκσπερμάτιση δηλαδή και την «αφήνει στα κρύα του λουτρού» ή και το αντίθετο, να αργεί πολύ να ολοκληρώσει με αποτέλεσμα να την κουράζει, όπου με τον καιρό, το σεξ μαζί του χάνει την ομορφιά του και γίνεται μια κουραστική αγγαρεία. Επίσης, ένα μικρό ή αντίθετα ένα μεγάλο πέος καταλαβαίνουμε εύκολα πόσο μπορεί να εμποδίσει τον γυναικείο οργασμό…

Ο γυναικείος οργασμός είναι μία περίπλοκη λειτουργία και απαιτεί τόσο σωματική όσο και ψυχική συμμετοχή, χρειάζεται δηλαδή «συγκέντρωση σε αυτό που γίνεται, εκείνη ακριβώς τη στιγμή που γίνεται!» Διαφορετικά, δεν μπορούν τα ερεθίσματα να «περάσουν» και να δώσουν την σεξουαλική ευχαρίστηση και ικανοποίηση!

Εάν παρόλα αυτά, υπάρχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους που βάζει εμπόδιο στον οργασμό, η βοήθεια ειδικού είναι πάντα χρήσιμη στην αντιμετώπισή του. Ακόμα και στην περίπτωση που «ευθύνεται» η ανδρική σεξουαλική λειτουργία για την έλλειψη οργασμού, αντιμετωπίζοντας το ανδρικό σεξουαλικό πρόβλημα, το ζευγάρι καταφέρνει και χαίρεται και πάλι το σεξ…

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Διαβάστε επίσης

Κλειτοριδικός vs Κολπικός οργασμός: Μάθετε τα πάντα για τις διαταραχές του γυναικείου οργασμού

Ο οργασμός βοηθάει ή όχι στη σύλληψη; (vid)

Εγκεφαλικός οργασμός! Ολα όσα δε ξέρετε!

Οργασμός: 5 αποδείξεις ότι μας κάνει καλό!

«Κολπικός ή κλειτοριδικός οργασμός; Ποιος είναι ο σωστός;»

11.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Επιτραπέζιο Λοττο αντικείμενα σπιτιού
20.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Lottie Κούκλα βινυλίου 'Νεράιδα του Δάσους' 18εκ.
21.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Ντύσιμο κούκλας σετ μπαλαρίνα
10.40 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Krooom 3D Παζλ Τσίρκο
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Ενδομητρίωση και πόνος: Πώς αντιμετωπίζεται;

Ενδομητρίωση και πόνος: Πώς αντιμετωπίζεται;

Τι είναι η ενδομητρίωση;
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Φυτικές ίνες: Πώς συμβάλλουν στην υγεία του παιδιού;

Φυτικές ίνες: Πώς συμβάλλουν στην υγεία του παιδιού;

Ποια τα οφέλη των φυτικών ινών στη διατροφή του παιδιού;
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Φαίη Σκορδά: Δε φαντάζεστε τι ντύθηκε ο γιος της στο σπίτι (pics)

Φαίη Σκορδά: Δε φαντάζεστε τι ντύθηκε ο γιος της στο σπίτι (pics)

Ένα απίθανο Instagram Story με τον γιο της ανέβασε η Φαίη Σκορδά…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Γονείς, υπηρέτες των παιδιών τους

Γονείς, υπηρέτες των παιδιών τους

Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο αλλά σκεφτείτε πόσες φορές έχετε ακούσει από τα…
Διάβασε τη συνέχεια
BEST OF NETWORK
Επίθεση στον σταθμάρχη του μετρό: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό
Κρούσματα σήμερα: 139 βρέθηκαν στην Αττική - Ο χάρτης της πανδημίας
Σοκαριστική υπόθεση στη Θεσσαλονίκη: Βίαζε ανήλικη δίνοντας χαρτζιλίκια
Σοφία Μπεκατώρου - Η πρώτη ανάρτηση: Ευγνωμοσύνη για τη στήριξη - Δέσμευση «να βγουν όλα στο φως»
Survivor Spoiler 18/1: Η πρώτη μάχη ασυλίας με νέες ομάδες. Ποιοι κερδίζουν;
Κορονοϊός - Έρευνα: Το 30% όσων αναρρώνουν επιστρέφουν στην κλινική - Ένας στους οκτώ πεθαίνει
Εστίαση: Πότε θα ανοίξει – Τι θα κρίνει την λειτουργία μπαρ και εστιατορίων
Survivor - Spoiler 18/1: Αυτές είναι οι δύο νέες ομάδες - Δείτε ποιοι «Διάσημοι» πήγαν στους «Μπλε»
Παγωμένα δάχτυλα: Ποιες παθήσεις υποδεικνύει το σύμπτωμα (εικόνες)
Αργίες 2021: Πότε πέφτει Καθαρά Δευτέρα, Πάσχα, Αγίου Πνεύματος - Δείτε όλα τα τριήμερα
Ηρωίδα σερβιτόρα έσωσε 11χρονο από κακοποίηση δείχνοντάς του ένα σημείωμα (pics)
Η νέα σειρά με τον Μέγα Αλέξανδρο καλπάζει προς τις οθόνες μας
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2021 Mothersblog.gr - All rights reserved
Αριάδνη Ρουβά: Δείτε πόσο έχει αλλάξει η μικρή κόρη του Σάκη & της Κάτιας