Λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να προσποιείστε ψεύτικο οργασμό

Ψεύτικος οργασμός!

Μαρίνα Μόσχα
Λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να προσποιείστε ψεύτικο οργασμό

Φαντάζομαι πως οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν τι είναι ο «ψεύτικος» ή «προσποιητός οργασμός», καθώς το ποσοστό φτάνει κοντά στο 80% των γυναικών που προσποιούνται ότι κορύφωσαν – κυρίως για λόγους όπως:

  • Να μην στενοχωρηθεί εκείνος ως εραστής αλλά και ως σύντροφος
  • Να μην θεωρηθούν «ψυχρές και ανοργασμικές»
  • Να μην απατηθούν από τον σύντροφο που θα αναζητήσει μία πιο …θερμή γυναίκα
  • Να κρύψουν την πιθανή σεξουαλική τους απειρία
  • Να κρύψουν την πιθανή σεξουαλική τους δυσλειτουργία
  • Να μην πάρει πολύ χρόνο και τους …πάρουν είδηση τα παιδιά για παράδειγμα…
  • Να …ξεμπερδεύουν από ένα βαρετό και αδιάφορο σεξ
  • Να …ξεμπερδεύουν από ένα «κακό σεξ»
  • Να …ξεμπερδεύουν από ένα ανεπιθύμητο σεξ

Τώρα βέβαια, το τι σημαίνει «κακό», «ανεπιθύμητο», «βαρετό» σεξ χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση που μπορούμε να την κάνουμε κάποιαν άλλη φορά!

Σήμερα, θα το κάνουμε λίγο ανάποδα, εφόσον θα επικεντρωθούμε στους λόγους που μία γυναίκα καλό είναι να πάψει να προσποιείται ότι κατέκτησε τον πολυπόθητο οργασμό.

pseytikos orgasmos 1

Πρώτα από όλα, μία γυναίκα που προσποιείται στο σεξ συστηματικά, φαίνεται πως μέσα της κρύβει έντονη ανασφάλεια, καθώς το αν θα κρατηθεί η σχέση της ή όχι, εξαρτάται μόνο από τα …βογκητά ικανοποίησης! Δεν είναι ο εαυτός της, «χάνεται», καθώς προσπαθεί να δείξει κάτι άλλο, πέρα από αυτό που η ίδια είναι ενώ αρκετές φορές προσπαθεί να …αποφύγει την σεξουαλική πράξη για να μην αποκαλυφθεί το …ψέμα της! Επίσης, με αυτό τον τρόπο, φαίνεται να εστιάζει περισσότερο στο πόσο «άνδρα» τον κάνει και αν δεν νιώσει εκείνος πόσο καλός εραστής είναι, τότε θα αναζητήσει κάποια άλλη που θα τον επιβεβαιώσει σεξουαλικά. Και εκείνη, που είναι εκείνη; Το πώς η ίδια αισθάνεται δεν μετράει; Μόνο το αν θα νιώσει «δυνατό αρσενικό» εκείνος μετράει; Και αν δεν είναι τελικά και τόσο … «δυνατό αρσενικό»; Πως θα το αντιμετωπίσουν αν εκείνη δεν του ανοίξει την συζήτηση και δεν του το κάνει γνωστό; Είναι πράγματι λυπηρό να σκέφτεται κανείς πως μόνο το σεξ είναι αυτό που θα κρατήσει το ζευγάρι μαζί!

Μπορεί λοιπόν ένας προσποιητός οργασμός κάποιες φορές να μην είναι και τόσο κακός, αν βέβαια γίνεται αραιά, είναι όμως δείγμα μιας προβληματικής σχέσης:

  • με τον εαυτό της κάθε γυναίκας,
  • με τον σύντροφό της,

εφόσον από τη μία δεν βοηθάει να βελτιωθεί το πιθανό πρόβλημα, είτε έχει να κάνει με το πώς η ίδια βλέπει τον εαυτό της, την γυναικεία της εικόνα, το σώμα της, τη στάση της ως προς το σεξ, την αίσθηση της γυναικείας προσφοράς αλλά και ικανοποίησης, τα πιθανά ταμπού και στερεότυπα και…και…και… και από την άλλη η ελευθερία του λόγου της και της έκφρασής της (λεκτικής, συναισθηματικής αλλά και …σεξουαλικής) και το πώς η ίδια αισθάνεται μέσα στη σχέση με έναν άνθρωπο με τον οποίο μοιράζεται το κρεβάτι της, όχι όμως και την …ψυχή της! Αποτέλεσμα, η κατάσταση να παραμένει ίδια και να μην απολαμβάνουν εξίσου και οι δύο σύντροφοι το σεξ, έτσι όπως θα μπορούσαν!

Και αν αυτό δεν είναι ένδειξη κακής επικοινωνίας ανάμεσά τους, τότε τι είναι; Με το να «μην μοιράζεται» το ζευγάρι και να μην ανοίγεται ο ένας στον άλλον, σημαίνει πως αργά ή γρήγορα θα έρθει η απομάκρυνση και η ψυχρότητα ανάμεσά τους, εφόσον όταν γίνει αντιληπτό – γιατί κάποια στιγμή θα γίνει – είτε θα το αποσιωπήσουν και πάλι, είτε θα υπάρξει έντονος θυμός από εκείνον που θα πιστέψει πως δεν τον θέλει αλλά το κάνει μαζί του για …ευνόητους λόγους!

Αλήθεια, εσείς πώς θα νιώθατε αν ανακαλύπτατε μετά από καιρό πως ο σύντροφός σας λέει ψέματα σε ένα θέμα ή …προσποιείται στον οργασμό του; Ναι, και ο άνδρας μπορεί να προσποιηθεί… Θέλετε λοιπόν μία σχέση υποκριτική ή μία σχέση που στηρίζεται στο «μαζί» και στην ειλικρίνεια;

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved