Τι εύχονται οι έφηβες να τους είχαν πει οι μαμάδες τους για το σεξ;

Η κοινωνική ψυχολόγος, Dr. Jane Adams, απευθύνεται σε όλες τις μητέρες εκεί έξω που δεν έχουν μιλήσει στις έφηβες κόρες τους για βασικά πράγματα γύρω από το σεξ.

Τι εύχονται οι έφηβες να τους είχαν πει οι μαμάδες τους για το σεξ;

Με αφορμή το #MeToo, κάνει μια λίστα στο Psychology Today με όλα εκείνα που πρέπει να προσέχουν και να κάνουν στην ενήλικη σεξουαλική ζωή τους. Διότι, κατάλαβε πως τα περισσότερα κορίτσια εκεί έξω ναι μεν το στηρίζουν, αλλά δεν ξέρουν ακριβώς τι είναι.

Για όλες αυτές αλλά και για πολλές ακόμη έφηβες κοπέλες που δεν τους έχουν ξεκαθαρίσει τι ακριβώς σημαίνει να κάνεις σεξ, η Dr. Jane Adams αποφασίζει να καλύψει όλα τα κενά.

«Όλα τα κορίτσια με τα οποία μίλησα, είχαν ένα κοινό: Καμία από τις μαμάδες τους δεν τους ανέφερε τα συναισθήματα που έρχονται με αυτό και τις λογικές και παράλογες σκέψεις που ίσως κάνουν κατά τη διάρκεια αυτής τους της απόφασης. Όλες μίλησαν για προστασία, ασθένειες και φυσικά, το γνωστό σε όλους μας sexting».

Η Jadyn Pando είναι 16 ετών και πηγαίνει στο κολλέγιο. Έχει ακούσει, λέει, πολλές ιστορίες για βιασμούς στο campus, αλλά δεν ανησυχεί για αυτό. Πιο συγκεκριμένα, η Jadyn λέει στην Dr. Adams πως «δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω μια μεγάλη σκηνή στο προαύλιο, εάν νιώσω πως απειλούμαι. Εάν πάλι είναι ξεκάθαρο και λεκτικό, δεν θα συνεχίσω τον δρόμο μου, θα γυρίσω και θα πω: “Μην το κάνεις αυτό, δεν είναι εντάξει”. Εξάλλου, το έχω ξανακάνει στο παρελθόν». Ένας μεγαλύτερος άντρας της μιλούσε πολύ συχνά όταν δούλευε ως μετρ στο οικογενειακό τους εστιατόριο και αυτό την έκανε να αισθάνεται άβολα. Μόλις το είπε στον πατέρα της, εκείνος του απαγόρευσε να έρθει ξανά.

Ακόμη ένα πράγμα στο οποίο συμφώνησαν όλες οι κοπέλες είναι πως οι μαμάδες τους, δεν τους εξήγησαν όλα αυτά που βρίσκονται στο ενδιάμεσο από το να βγεις με κάποιον μέχρι να κοιμηθείς μαζί του. Αυτό ήταν η μεγαλύτερη ανησυχία τους για το κίνημα #MeToo και τις σεξουαλικές ή ρομαντικές επαφές μεταξύ φύλων. Όπως ακριβώς παρεξηγήθηκε το θέμα με τον Aziz Ansari.

«Αυτό που εύχομαι να μου είχε πει είναι πώς θα έπρεπε να πω στο αγόρι να σταματήσει στα προκαταρτικά. Εάν δηλαδή δεν θέλω να προχωρήσω στο να κάνω σεξ», πρόσθεσε η Jadyn. «Δεν είναι καθόλου ευχάριστο, αλλά καλύτερα να αισθάνεσαι άβολα αργότερα παρά ντροπή».

«Απλώς θα ήθελα η μαμά μου να με έχει ρωτήσει εάν ξέρω και μπορώ να πω όχι ξεκάθαρα, σε κάθε ρομαντική ή σεξουαλική μου συνεύρεση» συνέχισε κάποια άλλη κοπέλα μέσα στην ομάδα. Αντιθέτως, οι άνθρωποι στο κοντινό της περιβάλλον της είπαν πως «Μια κοπέλα δεν βάζει ποτέ τον εαυτό της σε αυτή τη θέση που θα μπορούσε κάτι αντίστοιχο να συμβεί».

Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι πως τον τελευταίο καιρό, ακόμη και οι πιο ανοιχτόμυαλες μητέρες δυσκολεύονται να συζητήσουν με τις κόρες τους για το σεξ, διότι δεν μπορούν να τις φανταστούν να κάνουν. Όμως, αυτή είναι μια συζήτηση που όλες οι μαμάδες πρέπει να κάνουν με τις έφηβες κόρες τους. Διότι αυτό είναι η πραγματικότητα, πλέον.

Διαβάστε επίσης:
Σεξ για πρώτη φορά: 8 πράγματα που πρέπει να προσέξουν τα αγόρια

Ισχύει πώς η πρώτη ερωτική εμπειρία καθορίζει τη μετέπειτα σεξουαλική ζωή;

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει μια έφηβη τη σεξουαλική της ζωή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved