Ο λόγος που ο σύντροφός σας, δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί σας

Δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί σας και δεν φταίτε εσείς!

Ο λόγος που ο σύντροφός σας, δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί σας

Αν παρατηρήσετε ότι ο άνθρωπός σας δεν έχει διάθεση να κάνετε σεξ θα πρέπει αρχικά να βγάλετε από το μυαλό σας ότι το πρόβλημα είστε εσείς.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal Medicine & Sciense in Sports & Exercise, η έντονη προπόνηση μπορεί να σχετίζεται με τη χαμηλή λίμπιντο στους άνδρες.

Για να καταλήξουν σε αυτά τα στοιχεία, οι ερευνητές δημιούργησαν μια έρευνα όπου έθεσαν στους συμμετέχοντες ερωτήσεις σχετικά με τις συνήθειες άσκησης και τη λίμπιντο. Το πρώτο μέρος ζητούσε πληροφορίες σχετικά με την άσκηση όπως πόσο τακτικά γυμνάζονται, με ποια ένταση κ.λ.π ενώ το δεύτερο μέρος είχε ερωτήματα σχετικά με τη σεξουαλική τους δραστηριότητα, την διέγερση, την επιθυμία, την έλξη, τις φαντασιώσεις και τα προβλήματα στειρότητας.

andres hamili limpinto

Ποια τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής; Ενώ οι ερευνητές δεν ήταν σε θέση να καθορίσουν το πόσες ώρες γυμναστικής οδηγούν σε απώλεια διάθεσης για παιχνίδια στο κρεβάτι, πολλοί άνδρες με χαμηλή λίμπιντο είχαν σημειώσει ότι δεν έχουν όρεξη για σεξ μετά από έντονη άσκηση και μακροχρόνια προπόνηση, όπως για παράδειγμα προπόνηση για μαραθώνιο και τρίαθλο.

Ενώ οι επιδράσεις της έντονης άσκησης στις γυναίκες είναι γνωστές (αθλητική αμηνόρροια ή οι χαμένες περιόδους λόγω της έντονης προπόνησης), αυτή είναι μια από τις πρώτες μελέτες που εξετάζουν πώς οι συνήθειες της προπόνησης μπορούν να επηρεάσουν και τους άνδρες. Και ο συγγραφέας της μελέτης Anthony C. Hackney, Ph.D., καθηγητής φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill, επινόησε έναν όρο για το ανδρικό ισοδύναμο της αθλητικής αμηνόρροιας: «άσκηση υπογοναδικής αρσενικής κατάστασης(EHMC)». Εν ολίγοις, τα επίπεδα της τεστοστερόνης και της ωχρινοτρόπου ορμόνης καταστέλλονται.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας επιπλέον εξηγούν ότι τα σημερινά στοιχεία συνδέουν την ανάπτυξη του EHMC με τις συνδυαστικές επιπτώσεις του όγκου και της έντασης της άσκησης αντοχής σε αυτούς τους άνδρες. Όπως ανέφεραν η έντονη άσκηση μειώνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης κατά 20-40% πράγμα το οποίο συναντάται και στις γυναίκες που ακολουθούν πρόγραμμα έντονης άσκησης και έχουν επακόλουθες ανωμαλίες στον εμμηνορροϊκό τους κύκλο!

Διαβάστε επίσης:
Ανδρική Υπογονιμότητα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε από τον γυναικολόγο του Mothersblog

Ποια τρόφιμα επηρεάζουν την ερωτική διάθεση του ζευγαριού

Συμβουλές για να του ανεβάσετε την ερωτική διάθεση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved