Γιατί οι πόλεις δεν ενδείκνυνται για νέες μητέρες! Τι δείχνει έρευνα

Γυναίκες που ζουν σε αστικές πόλεις είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν επιλόχειο κατάθλιψη από ό,τι εκείνες που ζουν στην επαρχία.

Γιατί οι πόλεις δεν ενδείκνυνται για νέες μητέρες! Τι δείχνει έρευνα


Το 9% των νέων μητέρων που ζουν σε πόλεις αποκτούν επιλόχειο κατάθλιψη. Μόλις το 6% που ζουν στην επαρχία έρχονται αντιμέτωπες με τη συγκεκριμένη δύσκολη κατάσταση μετά τη γέννα.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως ο κύριος λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι γιατί η ζωή σε αστική πόλη έχει συνήθως περισσότερο στρες, σε αντίθεση με τη ζωή στην επαρχία που κάθε μία έχει τους δικούς της ρυθμούς όπως και οι άνθρωποι που ζουν σ' αυτήν.

«Η έρευνά μας υποδεικνύει ότι χρειάζεται να φροντίζουμε ακόμα περισσότερο τις γυναίκες που ζουν στις πόλεις μέσω διαφόρων οργανισμών ώστε να βελτιώσουμε την ψυχολογία τους και να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης επιλόχειας κατάθλιψης» είπε η Σιμόν Βιγκόντ, επικεφαλής της έρευνας που έγινε στο Women's College Hospital στο Τορόντο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές εξέτασαν τα αποτελέσματα στατιστικών ερευνών που έγιναν σε Ινστιτούτο του Καναδά τα οποία αφορούσαν παραπάνω από 6.000 γυναίκες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved