Τώρα που έγινα μαμά, ξεχνάω! – Τι μου συμβαίνει;

Αν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας αλλά και μετά την γέννα, έχετε αρχίσει να ξεχνάτε, μη φοβάστε, δεν είστε η μόνη!

Τώρα που έγινα μαμά, ξεχνάω! – Τι μου συμβαίνει;

Η «απώλεια μνήμης λόγω τοκετού» όπως λένε οι ειδικοί ή αλλιώς μνήμη «ΝΕΜΟ», σύμφωνα με έρευνες που έγιναν, είναι όχι μόνο πραγματικό αλλά και συχνό φαινόμενο.

Εμείς οι μαμάδες το ξέραμε ότι η απώλεια μνήμης δεν είναι μύθος. Και να που τώρα έρχεται μία έρευνα από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης να επιβεβαιώσει ότι η εγκυμοσύνη και ο τοκετός επηρεάζουν τη μνήμη της γυναίκας. Θυμάστε έναν παλιό αριθμό τηλεφώνου αλλά δε μπορείτε να συγκρατήσετε ένα νέο; Συμβαίνει σχεδόν σε όλες!

Οι ερευνητές, εξέτασαν 412 έγκυες γυναίκες , 272 μητέρες και 386 γυναίκες χωρίς παιδιά και χωρίς καμία εγκυμοσύνη. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως:

«Η μνήμη μπορεί να μειωθεί αρκετά έως και ένα χρόνο μετά τον τοκετό. Δεν επηρεάζονται όλοι οι τομείς, αλλά εντοπίζεται απώλεια μνήμης όταν οι καταστάσεις γίνονται απαιτητικές ή άγνωστες για τη μητέρα. Σημαντικό ρόλο παίζουν βέβαια και οι ορμόνες!»

H Κάρολ Μίτσελ, μητέρα δύο παιδιών και συντάκτρια του Περιοδικού National Childbirth Trust δίνει την δική της εξήγηση:

«Η μνήμη μου άρχισε να υποφέρει από απώλεια, πριν 5 χρόνια όταν ήμουνα έγκυος στο πρώτο μου παιδί. Νομίζω ότι αυτό το παθαίνουμε όλες οι γυναίκες καθώς έχουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το άγχος της προετοιμασίας ενώ στη συνέχεια όταν έχουμε αποκτήσει πια το παιδί ή τα παιδιά μας ξεχνάμε πάλι γιατί είμαστε πάντα εν ώρα καθήκοντός και εγρήγορσης κάνοντας πράγματα που αφορούν τα παιδιά μας».

Αν νιώθετε λοιπόν μόνη να θυμάστε... You are note alone!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved