Γέννησα το πρώτο μου μωρό αλλά νιώθω θλίψη! Έχω επιλόχεια κατάθλιψη;

Έφτασε η στιγμή που περιμένατε ίσως και μία ολόκληρη ζωή. Κρατάτε στην αγκαλιά σας το πρώτο σας μωρό που το θέλατε σαν τρελή.

Γέννησα το πρώτο μου μωρό αλλά νιώθω θλίψη! Έχω επιλόχεια κατάθλιψη;

Ξαφνικά, όμως, αντί να νιώθετε την απόλυτη ευτυχία, μέσα σας νιώθετε ένα βάρος. Σαν θλίψη. Αρχίζετε και προβληματίζεστε. Έχετε ακούσει για την επιλόχεια κατάθλιψη και πόσο ταλαιπωρεί τις γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη. Τι πραγματικά σας συμβαίνει; Πρόκειται πράγματι για επιλόχεια κατάθλιψη;
Σε πρώτο στάδιο δεν πρέπει να αγχωθείτε. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως είναι απόλυτα φυσιολογική η πτώση της ψυχολογίας της νέας μητέρας καθώς οι ορμόνες στο σώμα της... τρελαίνονται και μέχρι να έρθουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα –διαδικασία που μπορεί να πάρει από λίγες μέρες μέχρι και εβδομάδες- θα πρέπει να κάνουν υπομονή!

Αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, όπου η θλίψη, οι ψυχολογικές μεταπτώσεις και η εξάντληση έχουν τον πρώτο λόγο, οι νέες μητέρες έχουν ανάγκη από υποστήριξη από το περιβάλλον τους και αρκετή ηρεμία. Μόλις οι ορμόνες ομαλοποιηθούν όλα θα φτιάξουν και η νέα μητέρα θα συνειδητοποιήσει πως ο κίνδυνος της επιλόχειας κατάθλιψης είναι πλέον πολύ μακριά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved