Oταν η μικροσκοπική αγκαλιά της, έσωσε τη ζωή της δίδυμης αδερφής της

Οι δίδυμες Mπριελ και Κάρι γεννήθηκαν πριν από 18 χρόνια. Και η αγνή αγάπη της μίας για την άλλη, τους έσωσε τη ζωή.

Oταν η μικροσκοπική αγκαλιά της, έσωσε τη ζωή της δίδυμης αδερφής της

Αυτή την αγάπη κατάφερε να αποτυπώσει ο φωτογραφικός φακός και να μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί ποτέ.

Η Μπριέλ και η Κάρι, γεννήθηκαν δίδυμες. Ομως λόγω επιπλοκών στην κύηση οι γιατροί στο μαιευτήριο της Μασαχουσέτης αναγκάστηκαν να τις πάρουν από την κοιλιά της μάνας τους 12 βδομάδες νωρίτερα. Ηταν μόλις έξι μηνών. Τα πράγματα για τις νεογέννητες δίδυμες δεν πήγαιναν καθόλου καλά. Μπορεί οι γιατροί να κατάφεραν να σώσουν τη μητέρα αλλά τα δίδυμα δεν είχαν μεγάλες πιθανότητες επιβίωσης. Οχι και τα δύο τουλάχιστον.

Οι δύο αδερφούλες ζύγιζαν λιγότερο από κιλό, αρκετά από τα ζωτικά τους όργανα υπολειτουργούσαν και παρέμεναν στη ζωή μόνο με τη βοήθεια των μηχανημάτων. Τα δίδυμα βρισκόνταν σε ξεχωριστές θερμοκοιτίδες η μια διπλά στην άλλη. Κάποια στιγμή η Κάρι δεν μπορούσε να ηρεμήσει. Αρχισε να κλαίει γοερά, ενώ τα μηχανήματα με τα οποία ήταν συνδεδεμένη έκαναν σαν τρελά. Οι παλμοί της είχαν «χτυπήσει κόκκινο» έπαθε κρίση λόξιγκα, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και όλοι πίστεψαν πως το μοιραίο δεν θα αργήσει να συμβεί.

Τότε μια νοσοκόμα, έκανε μια κίνηση απαγορευτική το πρωτόκολλο. Σήκωσε την Κάρι, το μωρό που έκλαιγε και το έβαλε στο ίδιο κρεβατάκι με την αδερφή της. Τότε η Μπριέλ, αγκάλιασε την αδερφούλα της. Σχεδόν αμέσως τα μηχανήματα ηρέμησαν. Οι παλμοί της έπεσαν στο φυσιολογικό, η αναπνοή της αποκαταστάθηκε, ο λόξιγκας έπαψε, ξαναβρήκε το χρώμα της και σταμάτησε να κλαίει. Ηρέμησε στη μικροσκοπική αγκαλιά της αδερφής της . Ηταν αυτή η αγκαλιά που της έσωσε τη ζωή. Οπως είπαν οι γιατροί λίγα λεπτά ακόμη να κρατούσε η κρίση το μωρό θα έσκαγε. Δεν θα άντεχε η μικρή καρδούλα του. Η κίνηση της νοσοκόμας έγραψε ιστορία και σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως σε τέτοιες περιπτώσεις

Η φωτογραφία, έμεινε γνωστή ως rescuing hug (η αγκαλιά που έσωσε την ζωή ), και θεωρείται από τις πιο συγκινητικές ανά τον κόσμο.

Την υπέροχη ιστορία τους, μα την υπενθύμισε το iatropedia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved