«Πώς θα γίνω σωστό πρότυπο για το παιδί μου;» 5 απλές πρακτικές της καθημερινότητας

Η συμπεριφορά και η στάση σας προς το παιδί σας, παίζει καθοριστικό ρόλο στο πώς αυτό θα εξελιχθεί και στον χαρακτήρα που θα διαμορφώσει.

«Πώς θα γίνω σωστό πρότυπο για το παιδί μου;» 5 απλές πρακτικές της καθημερινότητας

Το πρώτο μέλημα για κάθε γονιό είναι να μεγαλώσει "σωστά" το παιδί του. Να του δώσει όλα τα υλικά και άυλα εφόδια για να διαμορφώσει τον χαρακτήρα του και να πατήσει γερά στα δικά του πόδια.

Οι γονείς είναι πρότυπα για τα παιδιά για αυτό ακριβώς και η συμπεριφορά τους παίζει καθοριστικό ρόλο στον χαρακτήρα που διαμορφώνει σταδιακά το παιδί. Από τη μικρή του ακομα ηλικία, το παιδί απορροφά ό,τι συμβαίνει γύρω του και έπειτα το μιμείται, για αυτό και εσείς είστε αυτοί που πρέπει να θέσετε τις βάσεις για να αποκήσει το μικρό σας έναν ισχυρό και "σωστό" χαρακτήρα.

Δείτε παρακάτω πέντε απλούς τρόπους για να διδάξετε το σεβασμό, την υπομονή και την υπευθυνότητα στο παιδί σας μέσα από στιγμές της καθημερινότητας:

1. Ευγένεια

Βάλτε νερό σε όλη την οικογένεια στο τραπέζι, κρατήστε την πόρτα ανοιχτή σε δημόσιους χώρους, προσφερθείτε να βοηθήσετε όποιον χρειάζεται βοήθεια. Είναι κάποια μικροπράγματα που μπορούν να διδάξουν το σεβασμό στο παιδί σας!

2. Ανεμελιά

Αφήστε το να λερωθεί άφοβα την ώρα του παιχνιδιού! Το παιχνίδι είναι απαραίτητο σε καθημερινή βάση για ένα παιδί και πρέπει να νιώθει απόλυτα ελεύθερο εκείνη την ώρα!

3. Φροντίδα

Πάρτε ένα κατοικίδιο στο σπίτι και δείξτε στο παιδί σας πώς το περιποιείστε καθημερινά! Αν δε θέλετε να πάρετε κάποιο ζωάκι, μπορείτε να αγοράσετε ένα φυτό. Θα το φροντίζετε με την ίδια υπευθυνότητα και το παιδί σας θα αντιληφθεί ότι χάρη στη φροντίδα σας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα!

4. "Νους υγιής εν σώματι υγιεί"

Αν θέλετε το παιδί σας να γυμνάζεται ή να αγαπήσει το διάβασμα, μην περιμένετε να το κάνει από μόνο του! Δώστε πρώτα εσείς το παράδειγμα και αυτό θα ακολουθήσει!

5. Μάθημα "σούπερ μάρκετ"

Παίρνετε μαζί το παιδί σας στις αγορές σας και φροντίστε να του περάσετε το κατάλληλο μήνυμα για τον καταναλωτισμό! Κάντε έξυπνες αγορές και αυτό με τη σειρά του θα μάθει να διαχειρίζεται τα χρήματα και να κάνει κουμάντο στα οικονομικά από μικρή ηλικία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved