Πώς μπορείτε να περάσετε ένα ουσιαστικό και όμορφο Πάσχα με την οικογένειά σας

Τα σχολεία  έχουν κλείσει και πολλά παιδάκια χαλαρώνουν σε ρυθμούς «σπιτικούς».

Πώς μπορείτε να περάσετε ένα ουσιαστικό και όμορφο Πάσχα με την οικογένειά σας

Οι γονείς συνεχίζουν να εργάζονται στην πλειοψηφία μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να περάσετε ένα όμορφο οικογενειακό Πάσχα με τα παιδιά σας και να τους χαρίσετε όμορφες αναμνήσεις.

Φυσικά και θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες θυσίες με τη σειρά σας, δηλαδή λίγη εξτρά κούραση αλλά νομίζω η ικανοποίηση και το χαμόγελο στα παιδιά πρόσωπα θα σας ανταμείψει…έτσι δεν είναι;

Προσπαθήστε να συμπεριλαμβάνετε και τα παιδιά σας στις πασχαλινές προετοιμασίες: δεν υπάρχει καλύτερη ανάμνηση από τη βοήθεια που προσφέραμε ως μικρά παιδιά για την ετοιμασία των τσουρεκιών, των κουλουριών και των κόκκινων αβγών. Βάλτε το παιδί σας να σας βοηθήσει και μην ανησυχείτε για το εάν θα λερώσει ή εάν δεν θα τα κάνει «σωστά». Η ουσία βρίσκεται στη σχέση σας και όχι στο εάν θα παρουσιάσετε ένα άψογα βαμμένο αβγό στον κόσμο.

Αγοράστε διάφορες πασχαλινές χειροτεχνίες για να απασχολούνται τα μικρά σας αλλά να είναι και παράλληλα στο κλίμα των ημερών. Υπάρχουν πολύ οικονομικές επιλογές στο γνωστό παιχνιδάδικο! Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε και ένα πασχαλινό στεφάνι DIY μαζί με το παιδί σας και να το δωρίσετε σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο όπως είναι η γιαγιά.

easter egg hunt

Πηγαίνετε βόλτα και μαζέψτε αγριολούλουδα . Η φύση μας είναι υπέροχη αυτήν εδώ την εποχή και μπορείτε να μαζέψετε μαζί με το παιδί σας ένα υπέροχο μπουκέτο λουλούδια για το σαλόνι σας κάνοντάς το να νιώσει όμορφα και μαθαίνοντάς το παράλληλα και κάποια λουλούδια που ίσως δεν γνώριζε.
Κανονίστε βραδιά ταινιών και ποπ-κορν! Τι καλύτερο για να χαλαρώσετε και να δεθείτε σαν οικογένεια; Τέλος, εάν έχετε βαφτιστήρι αφήστε το παιδί σας μικρό ή μεγάλο να σας βοηθήσει στην όλη διαδικασία της επιλογής λαμπάδας-δώρου κτλ. Έτσι θα μάθει τις ευθύνες αλλά και την ευχαρίστηση του να είσαι νονός, το έθιμο που ακολουθούμε και θα νιώσει πιο χρήσιμο στην οικογένεια.

Τα παιδιά δεν χρειάζεται να έχουν μια «διακοσμητική» ή παθητική θέση μέσα στην οικογένεια, που σαν ψεύτικα κουκλάκια τα τραβάμε χωρίς ενεργό συμμετοχή.

Μπορείτε να δείτε τα παιδιά σας με άλλο μάτι, ίσα με εσάς και ενεργά μέλη της οικογένειάς σας.

Πιστέψτε με, θα αλλάξει κάθετα ο τρόπος που βλέπουν και τα ίδια τον εαυτό τους.

Παπακυργιάκη Χρύσα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Email: chrysapapakirgiaki@yahoo.gr
Blog: psyxis-logos@blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

Πασχαλινά αβγά: 9 διαφορετικοί τρόποι για να τα βάψετε και να τα διακοσμήσετε
Τριάντα ιδέες για το Πάσχα: Διακόσμηση και κατασκευές με τα παιδιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved