Τι σημαίνει αν δεις στον ύπνο σου ότι είσαι έγκυος;

Πόσες φορές έχουμε δει ένα όνειρο στον ύπνο μας και ξυπνάμε είτε αγχωμένες είτε ευτυχισμένες, με την ελπίδα αυτό που είδαμε να πάρει σάρκα και οστά και στην πραγματικότητα;

Τι σημαίνει αν δεις στον ύπνο σου ότι είσαι έγκυος;

Μάλιστα, είναι φορές που το όνειρο είναι τόσο έντονο, που όταν ξυπνάμε το σκεφτόμαστε ξανά και ξανά. Και καταφεύγουμε στον ονειροκρίτη ή στη γιαγιά για να μας το ερμηνεύσει.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πιο συχνό όνειρο – όσο περίεργο και αν σας φαίνεται – και στις γυναίκες και στους άνδρες, είναι η εγκυμοσύνη! Όπως το διαβάσατε. Οι γυναίκες βλέπουν στον ύπνο τους ότι περιμένουν παιδί, ενώ οι άνδρες κάτι που έχει σχέση με εγκυμοσύνη ή μωρά. Βέβαια, τέτοια όνειρα, βλέπουν – και λογικό είναι – πιο συχνά οι γυναίκες.

Ωστόσο, τι πραγματικά σημαίνει αυτό το όνειρο;

Η Ally Mead, η οποία έχει σπουδάσει στην ανάλυση των ονείρων - έχει αναχθεί σε επιστήμη – εξηγεί στην Huffington Post, ότι τα όνειρά σχετικά με εγκυμοσύνη αντιπροσωπεύουν τη δημιουργικότητα ή τη γέννηση μίας νέας ιδέας.

«Αν δείτε στον ύπνο σας ότι είστε έγκυος, σημαίνει ότι βρίσκεστε σε μία δημιουργική φάση και κάτι καινούργιο και δημιουργικό μπορεί να προκύψει» δηλώνει χαρακτηριστικά η Mead. Αυτό μπορεί να είναι είτε ένα καινούργιο πρότζεκτ πάνω στη δουλειά σας είτε μία νέα φιλόδοξη κίνηση επαγγελματικά είτε νέα σχέδια στην οικογενειακή σας ζωή.

«Ανακάλυψα πως άνθρωποι που είχαν θέσει νέους στόχους και φιλοδοξίες στη ζωή τους, ήταν εκείνοι που τη συγκεκριμένη περίοδο, έβλεπαν στον ύπνο τους όνειρα, σχετικά με εγκυμοσύνη. Είτε επρόκειτο για άνδρες είτε για γυναίκες», συμπληρώνει η Mead.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο όνειρο δεν αφορά πάντα εμάς. Μπορεί να δούμε ότι είναι έγκυος κάποια γνωστή μας ή φίλη μας. Και αυτό έχει τη συμβολική του εξήγηση, σύμφωνα με την ερευνήτρια.

«Συνήθως, αυτό είναι σημάδι ότι κάτι έχει μείνει μέσα και δεν έχει εκφραστεί. Ενδεχομένως μία ιδέα ή ένα σχέδιο, που μπορεί και να μην τολμάτε να υλοποιήσετε» λέει.

Γι’ αυτό λοιπόν, την επόμενη φορά που θα δείτε ότι είστε εσείς έγκυος ή κάποια γνωστή σας, μην αγχωθείτε ότι σημαίνει στεναχώρια, που έλεγαν οι παλιοί. Σημαίνει δημιουργικότητα, οπότε βάλτε μπροστά νέα σχέδια και ιδέες. Είστε σε μία δημιουργική φάση και μπορείτε να τα υλοποιήσετε.

Διαβάστε επίσης:

«Το όνειρο της τετράχρονης κόρης μου με τρόμαξε!»

Τι βλέπουν τα μωρά στο όνειρό τους; Δείτε το τρυφερό βίντεο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved