Το παιδί σάς βγάζει από τα ρούχα; 9 τρόποι για να παραμείνετε ψύχραιμες

Το να μας βγάζει το παιδί από τα ρούχα μας, είναι ένα συχνό φαινόμενο. Όπως συχνό είναι και το φαινόμενο να του φωνάζουμε κάθε φορά, που κάνει κάτι που δεν πρέπει ή μία σκανταλιά ή όταν δεν ακούει τι του λέμε.

Το παιδί σάς βγάζει από τα ρούχα; 9 τρόποι για να παραμείνετε ψύχραιμες

Και το πιο εύκολο σε αυτή την περίπτωση είναι να του βάλουμε τις φωνές. Το δύσκολο της υπόθεσης, ειδικά αν είχαμε μία κουραστική, γεμάτη ένταση μέρα, είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Εξάλλου, γνωρίζουμε καλά πώς οι φωνές, μόνο καλό δεν κάνουν στον ψυχισμό του παιδιού.
Αν, λοιπόν, ψάχνετε τρόπους να παραμείνετε ήρεμες, όταν το παιδί σάς φέρνει στα όρια σας, σας έχουμε... συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε.

Πάρτε το χρόνο σας
Πριν προχωρήσετε σε ένα ξέσπασμα, πάρτε λίγο το χρόνο σας να ηρεμήσετε. Σκεφτείτε, ότι οι φωνές δεν οδηγούν πουθενά και χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε άλλη μέθοδο.

Απομακρυνθείτε
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε εκείνη τη στιγμή, είναι να απομακρυνθείτε. Πηγαίνετε στο άλλο δωμάτιο μέχρι να ηρεμήσετε.

Μετρήστε μέχρι το 10
Ένας δοκιμασμένος και με σίγουρα αποτελέσματα τρόπος, είναι να μετρήσετε μέχρι το 10 από μέσα σας. Η μέθοδος αυτή θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Αντί - στρες μπαλάκια
Αν δεν έχετε, να αγοράσετε. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να χαλαρώσετε όταν είστε σε φάση εκνευρισμού, από ένα αντίς στρες μπαλάκι.

Πάρτε βαθιές ανάσες
Επίσης, δοκιμασμένος τρόπος να αποφορτιστείτε από την ένταση, είναι οι βαθιές ανάσες. Θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε πιο καθαρά.

mamamilaeistogio

Επιστρατεύστε το χιούμορ
Μπορεί να μοιάζει δύσκολο, αλλά δεν είναι. Γιατί ορισμένες από τις απαιτήσεις του παιδιού, δεν χρειάζεται να τις παίρνουμε στα σοβαρά. Αν για παράδειγμα, σας ζητήσει, γλυκό, μπορείτε την άρνηση σας να την μετατρέψετε σε... παιγνίδι. Πείτε του, «θέλεις παγωτό; Τώρα έρχομαι να σε πιάσω να σου φάω την κοιλίτσα». Αν επιμένει – που είναι σχεδόν σίγουρο – πηγαίνετε στο επόμενο βήμα να μιλήσετε. Έτσι, πάντως, θα έχετε πάρει χρόνο να ηρεμήσετε και θα έχετε γλιτώσει και τις φωνές.

Ζητήστε από το μπαμπά να αναλάβει
Κι αφού εσάς δείχνει να μη σας ακούει, τότε στραφείτε στη λύση... μπαμπάς. Ζητείστε του να αναλάβει εκείνος, μέχρι να ηρεμήσετε. Έτσι, δεν έκαναν και οι μαμάδες μας;

Προσπαθήστε να μπείτε στη θέση τους
Μία καλή συμβουλή, που αξίζει να ακολουθούν οι γονείς, είναι να προσπαθήσουν να μπουν στη θέση του παιδιού. Όταν ηρεμήσετε, λοιπόν, σκεφτείτε για ποιο λόγο νιώθει ή συμπεριφέρεται έτσι το παιδί σας; Φταίει κάτι; Μήπως είχε κι εκείνο μία δύσκολη μέρα;

Μιλήστε μαζί του
Έχοντας στο μυαλό σας αυτό, αφήστε να ηρεμήσετε λίγο και μιλήστε μαζί του. Ρωτήστε το, μάθετε γιατί συμπεριφέρεται έτσι, γιατί νιώθει έτσι. Ακούστε τι έχει να σας πει

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved