Μπέττυ Μαγγίρα: «Η μητρότητα είναι η πιο δύσκολη δουλειά που έχω κάνει»

Η ζωή της με την Ανδριάννα, η σχέση της με το Δημήτρη Μάζη που μετά τη γέννηση της δυόμισι ετών κόρης τους έγινε πιο δυνατή και ουσιαστική, οι δύσκολες στιγμές που βιώσανε αλλά και οι συνεχείς όμορφες που ζουν... Η ΜπέττυΜαγγίρα σε μια συνέντευξη από καρδιάς μιλά για την ευτυχία του να είσαι μητέρα!

Μπέττυ Μαγγίρα: «Η μητρότητα είναι η πιο δύσκολη δουλειά που έχω κάνει»

Από τον Γιάννη Βίτσα

-Όταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος...

«Αισθάνθηκα πολύ όμορφα. Το περίμενα...Το ήθελα πολύ.. Δεν έγινε τυχαία! Το επιθυμούσα έντονα και όταν το έμαθα χάρηκα από καρδιάς. Πιστεύω ότι έρχεται μία στιγμή σε κάθε γυναίκα που θέλει να κάνει παιδί. Βλέπεις τα άλλα παιδάκια γύρω σου και νιώθεις την επιθυμία να έρθει ένα και στη δική σου ζωή αυτό το δώρο»

-Όταν το είπα στον σύντροφό μου αντέδρασε...

«Ξαφνιάστηκε αρχικά και χάρηκε πάρα πολύ»

-Οι μήνες της εγκυμοσύνης ήταν γεμάτοι..

«Ήταν γενικώς πολύ ωραίοι οι μήνες της εγκυμοσύνης μου. Δεν είχα κανένα πρόβλημα ευτυχώς. Ήταν πολύ χαλαρή. Τους περισσότερους μήνες ήμασταν διακοπές. Γυρνώντας από την Γιουροβίζιον το 2009 έμαθα ότι είμαι έγκυος οπότε όλο το καλοκαίρι πέρασε πολύ χαλαρά»

-Η πρώτη φορά που κράτησα το μωρό μου αγκαλιά..

«Την κράτησα με το που γεννήθηκε. Είναι τόσο έντονα χαραγμένη εκείνη η στιγμή στο μυαλό μου. Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της ζωής μου. Ήθελα να κλάψω από συγκίνηση και ταυτοχρόνως να ουρλιάξω από χαρά. Ήταν τόσο έντονα τα συναισθήματα που θυμάμαι ότι προς στιγμήν πάγωσα και δε μπορούσα να πράξω τίποτα από τα δύο. Είχα εκστασιαστεί!»

-Οι μήνες του θηλασμού ήταν...

«Υπέροχοι... Θήλασα με θήλαστρο. Δεν κατάφερα αλλιώς. Ήταν όμως μια χαρά απλά δε μπόρεσα να θηλάσω για πολλούς μήνες»

-Όταν με φώναξε μαμά ένιωσα...

«Τέλεια. Άργησε βέβαια να το αναφέρει αφού η πρώτη λέξη που σπέλισε ήταν «Μπαμπά»... Οπότε είχα ανυπομονησία να ακούσω το «Μαμά»!»

- Όταν πάτησε στα πόδια της αισθάνθηκα...

«Τρομερή χαρά... Ήταν φοβερή στιγμή. Θυμάμαι ότι το βιντεοσκοπήσαμε. Η Ανδριάννα δε μπουσούλησε καθόλου. Στεκόταν όρθια από πολύ μικρή. Συνήθως πιανόταν από το τραπέζι για να κάνει βήματα... Όταν περπάτησε όμως για πρώτη φορά η χαρά μας ήταν απερίγραπτη»

-Στα πρώτα της γενέθλια...

«Φωνάξαμε πολλά παιδάκια διαφόρων ηλικιών... Ο μόνος συνομήλικος ήταν ο ανιψιός του Δημήτρη (σ.σ. Μάζης) που είναι δύο μήνες μεγαλύτερός της.. Ήταν πολύ ωραία τα πρώτα της γενέθλια και τα γιορτάσαμε με πολύ ενθουσιασμό και χαρά. Η μικρή κοιτούσε έκπληκτη γύρω της το τι συνέβαινε»

- Η πιο όμορφη αλλά και η πιο δύσκολη στιγμή που βιώσαμε...

«Την πρώτη φορά που αρρώστησε και ήταν πολύ δυνατή η ασθένεια που πέρασε ήταν μία αρκετά δύσκολη στιγμή που βιώσαμε. Δε καταλάβαινα ακριβώς τι της συνέβαινε. Δε μπορούσε να μου το πει με λόγια εύκολα. Προσπαθούσα να μαντέψω πολλά πράγματα σε συνεννόηση με το γιατρό. Ήταν δύσκολα. Έβλεπα ότι υποφέρει και στεναχωριόμουν γιατί δε μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα. Ευτυχώς δε βιώσαμε άλλες ποτέ πολύ δύσκολες στιγμές γιατί είναι ένα ήσυχο και εύκολο παιδάκι. Όλες οι στιγμές μας είναι όμορφες. Δε ξέρω αν θα μπορούσα να ξεχωρίσω μία. Κάθε ηλικία έχει την ομορφιά της»

- Περάσατε επιλόχεια κατάθλιψη μετά την γέννα;

«Όχι... Βέβαια αν δεν πας κατευθείαν στη δουλειά, είναι λίγο δύσκολο να ισορροπήσεις εν σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο της ζωής σου. Η μητρότητα είναι από τις πιο δύσκολες δουλειές που έχω κάνει- ίσως η πιο δύσκολη γιατί πρέπει να είσαι συνέχεια πάνω από το παιδί, να προσέχεις, να δίνεις όλο σου τον εαυτό, να παίξεις μαζί του. Καταναλώνεις πάρα πολύ ενέργεια»

-Η σχέση μου με τον Δημήτρη (σ.σ. Μάζη) άλλαξε...

«Σίγουρα η σχέση ενός ζευγαριού είναι πολύ πιο δυνατή μετά το παιδί. Δοκιμάζεται βέβαια κιόλας γι' αυτό παρατηρούμε συνέχεια ότι ζευγάρια που έκαναν παιδί αμέσως μετά χώρισαν. Η ανατροφή ενός παιδιού είναι δύσκολη. Έχει πολύ κούραση, αϋπνία και αυτό φέρνει νεύρα, καυγάδες. Πολλά ζευγάρια δεν το αντέχουν και χωρίζουν. Στην δική μας περίπτωση δεν άλλαξε με την κακή έννοια- αντιθέτως έγινε πολύ πιο ουσιαστική. Δένεσαι πολύ περισσότερο με τον άνθρωπο σου. Είναι πιο βαθιά η αγάπη που νιώθεις για εκείνον»

-Η ζωή μου με το μωρό είναι σαν...

«Η ζωή μου με την Ανδριάννα είναι γλυκεία σαν καραμέλα! Η αγάπη που σου δίνει ένα παιδί είναι ανιδιοτελής. Δε σου ζητά τίποτα αλλά προσφέρει απλόχερα αυτό που νιώθει και είναι πραγματικά υπέροχο!»

Η Ανδριάννα μου έμαθε...

«Μαθαίνω καθημερινά... Μεγαλώνεις ένα πλάσμα και σε κάνει πιο υπεύθυνο και τρυφερό»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved