Τα δύο πρώτα δύσκολα χρόνια της μητρότητας, μέσα από ένα φωτογραφικό άλμπουμ

Η Anna Ogier Bloomer δεν είναι «ξένη» στον κόσμο της μητρότητας. Φωτογραφίζει οικογένειες για πολλά χρόνια, ωστόσο όταν ήρθε η στιγμή να φωτογραφηθεί με το ίδιο της το παιδί, τότε πραγματικά κατανόησε όλα εκείνα τα συναισθήματα που έβλεπε στις άλλες μαμάδες.

Τα δύο πρώτα δύσκολα χρόνια της μητρότητας, μέσα από ένα φωτογραφικό άλμπουμ

Από την αϋπνία, τα εξαντλητικά πρωινά στον καναπέ, τους ατελείωτους θηλασμούς, η Anna δεν έκανε πίσω ούτε μια στιγμή. Αποφάσισε να φωτογραφίσει τον ίδιο της τον εαυτό και αυτό που δημιούργησε ήταν απλά μοναδικό.

fotografies mitrotitas 2

Μια ρεαλιστική σειρά φωτογραφιών που δείχνει την ευτυχία του να είσαι μαμά και συνάμα όλες τις δυσκολίες της μητρότητας που κανείς άλλος δεν βλέπει.

fotografies mitrotitas 1

Και εκεί που προσπαθείς να καταλάβεις το νέο σου μωρό, να καταφέρεις να θηλάσεις, να ανακαλύψεις ότι δεν είναι τίποτε αδύνατο, μπορεί να νιώσεις περισσότερο σαν zombie μηχανή που βγάζει γάλα παρά σαν άνθρωπος και αλήθεια αυτό μοιάζει φυσιολογικό.

fotografies mitrotitas 3

«Το να είσαι μαμά είναι σίγουρα το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο!», λέει η Anna Ogier Bloomer και συνεχίζει, «Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου και έχω εκπλαγεί με τη φυσική δύναμη που έχω τα τελευταία 2 χρόνια! Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα της ζωής μου που να είναι ίδια όπως και πριν γίνω μητέρα. Όλα άλλαξαν. Είναι απίθανα και δύσκολα μαζί! Ένιωθα πόνο στα χέρια μου, τα δάχτυλά μου, το λαιμό μου, την πλάτη μου, τους ώμους μου, τα γόνατά μου και κάθε κομμάτι μου, κρατούσε έναν μικρό ανθρωπάκο για ώρες και ώρες, από τη στιγμή που θα ξάπλωνα στον καναπέ μέχρι τη στιγμή που θα τον θήλαζα για ώρες κάθε μέρα!».

fotografies mitrotitas 4

H Anna θέλει οι φωτογραφίες της από δω και πέρα να μειώσουν το στίγμα που περιβάλει όλες τις μαμάδες βοηθώντας τις να γιορτάσουν ακόμη και όλες εκείνες τις στιγμές... που είναι καλές ή κακές, σκληρές, επώδυνες μα και συνάμα γλυκές.

fotografies mitrotitas 5
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved