9 πράγματα που δεν αντέχουν οι γυναίκες από το σύντροφό τους

Αν ζητήσετε από έναν άντρα να πει τι δεν αντέχει να ακούει από τη γυναίκα του, η απάντηση χωρίς δεύτερη σκέψη είναι μία: Την γκρίνια.

9 πράγματα που δεν αντέχουν οι γυναίκες από το σύντροφό τους

Άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε όχι, ο άντρας έχει ταυτίσει την γκρίνια με το γυναικείο φίλο.Όμως, και οι αντοχές των γυναικών δεν είναι ανεξάντλητες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που τις ενοχλούν στη συμπεριφορά των αντρών. Άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο. Εμείς σας παρουσιάζουμε τα εννέα από αυτά που τις κάνει πραγματικά... έξαλλες.

1. Όταν δεν ακούει τι έχει να του πει
Συνήθως που το που ξεκινάει να μιλάει η γυναίκα, ο άνδρας «κατεβάζει ρολά». Προσποιείται ότι ακούει, περιμένοντας υπομονετικά (;) να τελειώσει και μετά να πει αυτό που είχε ευθύς εξαρχής στο μυαλό τους.Όμως είναι σημαντικό να μπορεί να ακούσει τη σύζυγό του και να της δείξει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτό που του λέει. Η επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού δεν είναι μια γενική έννοια και δεν χτίζεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Απαιτεί υπομονή και καλή διάθεση.
2. Όταν δεν εξισορροπεί τα χόμπι του με την προσωπική του ζωή
Δεν είναι κακό να έχει κανείς ένα χόμπι, απεναντίας. Αποτελεί μια διέξοδο και μια καλή εκτόνωση. Όταν όμως ο χρόνος που αφιερώνει ο άλλος για το χόμπι του, είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με το χρόνο που αφιερώνει στη σύζυγο και την οικογένειά του, υπάρχει πρόβλημα. Το ιδανικό είναι να υπάρχει ισορροπία για να μην αισθάνεται η γυναίκα παραμελημένη ή τα παιδιά.
3. Όταν δεν της κάνει μια φιλοφρόνηση
Οι γυναίκες θέλουν να ακούν από το σύζυγό τους μία φιλοφρόνηση. Ο,τι είναι όμορφες, ό,τι τους πηγαίνει το φουστάνι που φοράνε, ό,τι είναι ωραία τα μαλλιά τους. Πραγματικά δεν κοστίζει κάτι, να κάνει ο σύζυγος ένα όμορφο κομπλιμέντο στη γυναίκα του. Αν μη τι άλλο, δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για εκείνη.
4. Όταν δεν μπορεί να αφήσει το άγχος έξω από την πόρτα
Η ζωή ναι είναι αγχωτική. Όλοι το αισθάνονται. Θα έρθει στο σπίτι από μια δύσκολη ημέρα δουλειάς, θέλοντας να χαλαρώσει, αλλά καταλήγει να μεταφέρει το άγχος όλης της ημέρας.Όμως το δύσκολο είναι να μπορέσει να βάλει στην άκρη, έστω για λίγες ώρες το άγχος του, και να αφιερωθεί στην οικογένειά του. Να μιλήσει, να γελάσει, να μοιραστεί απλές στιγμές χωρίς μιζέρια και γκρίνια.
5. Όταν δεν της δίνει σημασία
Μπορεί όλοι να διεκδικούν την προσοχή του μπαμπά, ειδικά όταν επιστρέφει από τη δουλειά, αλλά το ίδιο ισχύει και για τη μητέρα. Η διαφορά είναι ότι η γυναίκα πρέπει να γίνει χίλια κομμάτια να τα προλάβει όλα, ενώ ο άντρας μπορεί να επιλέξει με τι θα ασχοληθεί. Και συνήθως δεν είναι η γυναίκα του. Μπορεί να μην είναι ο κανόνας, αλλά είναι αλήθεια. Ο άντρας πρέπει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να δίνει το μήνυμα στη γυναίκα του ό,τι τη σκέφτεται και την προσέχει. Δεν χρειάζονται εντυπωσιακά πράγματα. Μια τρυφερή κουβέντα, μια αγκαλιά, ένα λουλούδι ( που και που), ένα ποτήρι κρασί.
6. Όταν δεν μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά του
Ο άντρας που «μεταμορφώνεται» σε στρείδι αρνούμενος να μοιραστεί τα συναισθήματά του, δεν ασκεί γοητεία στη γυναίκα. Απεναντίας, την κάνει να νοιώθει ανασφάλεια καθώς ο άνθρωπός της δεν θέλει να μιλήσει μαζί της για όσα τον απασχολούν. Ο γάμος απαιτεί ανοικτή επικοινωνία και εμπιστοσύνη. Αν λοιπόν ο καθένας κρατά τις σκέψεις για τον εαυτό του, δεν μπορεί να υπάρχει κοινός τόπος συνεννόησης.
7. Όταν λειτουργεί ως μονάδα και όζι ως μέλος μιας ομάδας
Το ζευγάρι πρέπει να λειτουργεί ομαδικά και να λαμβάνει από κοινού αποφάσεις. Ακόμα και αν κάτι φαίνεται ασήμαντο, συζήτηση πρέπει να γίνεται. Στη γυναίκα δεν αρέσει να βρίσκεται προ τετελεσμένων γεγονότων κα να ακολουθεί πειθήνια ό,τι έχει αποφασίσει ο άνδρας.
8. Όταν τη συγκρίνει με άλλες γυναίκες
Οι γυναίκες συχνά αισθάνονται ανασφαλείς με το σώμα τους την εμφάνισή τους. Η ψυχολογία τους είναι περίεργη ειδικά όταν είναι κουρασμένες και δεν έχουν διέξοδο. Είναι λοιπόν τουλάχιστον ατυχές και άκομψο να συγκρίνει ο άνδρας τη γυναίκα του με μια άλλη, ακόμα και η πρόθεσή του δεν είναι να την πικάρει. Πρέπει να σέβεται τη γυναίκα του και τη μητέρα των παιδιών του.
9. Όταν περιμένει από τη γυναίκα του να κάνει τα πάντα
Το σπίτι δεν είναι η αποκλειστική ευθύνη της συζύγου. Η κούρασή του δεν είναι πάντα μεγαλύτερη όλων των άλλων μελών της οικογένειας. Πρέπει λοιπόν να γίνεται επιμερισμός των καθηκόντων στο σπίτι, γιατί μόνο έτσι θα αποφευχθούν οι γκρίνιες και τα παράπονα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved