8 Μαρτίου: 9 λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα πρέπει να γιορτάζει σήμερα

Η Ημέρα της Γυναίκας, δεν έχει να κάνει με ένα λουλούδι που θα της χαρίσουν για δώρο λέγοντάς της ότι είναι υπέροχη, αλλά έχει να κάνει με το ότι αυτή η μέρα είναι ένα σύμβολο όλων των δυσκολιών σε όλο τον κόσμο που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη η ίδια, θέλοντας να αποδείξει ότι έχει ίσα δικαιώματα με όλους τους άλλους.

8 Μαρτίου: 9 λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα πρέπει να γιορτάζει σήμερα

Γιατί όμως, μια γυναίκα πρέπει να γιορτάζει σήμερα;

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

1. Επειδή η δύναμη της ισορροπίας είναι αρσενικά βαριά
Κατά τα ψέματα, ο κόσμος ανήκει στους άνδρες. Είτε έχει τη δύναμη μια γυναίκα να είναι διευθύντρια, είτε να κάνει kick boxing, τα στερεότυπα εκεί έξω ακόμη υπάρχουν και πολλοί πιστεύουν ότι μια γυναίκα δεν είναι τίποτε περισσότερο από... γυναίκα.

imera tis ginekas 1

2. Γιατί οι γυναίκες μπορούν και μόνες να αποφασίσουν τι θα κάνουν με το σώμα τους.
Εγκυμοσύνη, τοκετός, αποβολή, πλαστικές επεμβάσεις, τατουάζ, piercing. Τα σώματά τους,τους ανήκουν και με αυτοπεποίθηση να κάνουν ότι πραγματικά θέλουν για τον εαυτό τους.

3.Επειδή έχει τη δύναμη να πάψει να είναι θύμα.
Ο βιασμός, είτε είναι σωματικός, είτε λεκτικός, είτε ψυχολογικός, καραδοκεί εκεί έξω καθημερινά, και το θύμα συνήθως, παίρνει όλη την ευθύνη επάνω του. «Η φούστα σου ήταν πολύ κοντή», «Με αυτό το βάψιμο, πήγαινες γυρεύοντας», «Δεν σε είδα να αντιστέκεσαι και πολύ». Όλα αυτά μπορούν να ανατραπούν. Αρκεί να αντιδράσει...

imera tis ginekas 2

4. Επειδή θα πρέπει η ίδια να έχει την επιλογή αν θα γίνει αντικείμενο σχολιασμού (αρνητικού ή θετικού)
Μια γυναίκα πρέπει να μπορεί να περνά μπροστά από τους άνδρες χωρίς να είναι υποχρεωμένη να ακούει ανόητα σφυρίγματα και σχόλια. Δεν είναι ωραία, δεν είναι αστεία.

5. Γιατί μπορεί πια να λέει «Όχι»
Και μόνο η παραπάνω φράση τα λέει όλα.

imera tis ginekas 3

6. Γιατί πρέπει να γιορτάζει καθημερινά το ποια είναι.
Συνήθως μια γυναίκα, σχολιάζεται ως «αλαζονική» που δείχνει λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση. Είναι περισσότερο αποδεκτό μια γυναίκα να μισεί το κορμί της παρά να το αγαπάει.

7. Γιατί οι γυναίκες μπορούν να αλληλοϋποστηρίζονται και όχι να τσακώνονται
Αν όλες οι γυναίκες παρέμεναν ενωμένες τότε σίγουρα θα κατακτούσαν όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Αγοράστε ένα βιβλίο σε μια φίλη σας. Πείτε σε μια κοπέλα στο δρόμο ότι είναι όμορφη. Πείτε σε μια μαμά ότι είναι η καλύτερη μαμά του κόσμου. Θα έπρεπε να υποστηρίζει η μία την άλλη και να γιορτάζει η κάθε μια την επιτυχία της άλλης.

imera tis ginekas 5

8. Για την ισότητα των φύλων
Το να υποστηρίζεις το γυναικείο φύλο δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μισείς το ανδρικό.

9. Γιατί οι γυναίκες είναι υπέροχες
Ως γυναίκες θα πρέπει να αρχίσουμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας λίγο περισσότερο.

imera tis ginekas 4
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved