Δε θα πιστέψετε γιατί κρατάμε τα μωρά αγκαλιά από την αριστερή πλευρά!

Kι όμως, υπάρχει επιστημονική εξήγηση! Δεν είναι τυχαίο ότι τις περισσότερες μανούλες τις βολεύει η αριστερή αγκαλιά.

Δε θα πιστέψετε γιατί κρατάμε τα μωρά αγκαλιά από την αριστερή πλευρά!

Η δεξιά πλευρά δεν είναι τόσο δημοφιλής ανάμεσα στις μητρικές αγκαλιές, και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο! Το 75-80% των γυναικών κουβαλάνε τα μωρά τους αριστερά, και αυτό είναι μία ενστικτώδης κίνηση για να τα προστατεύσουν!

Σύμφωνα με μία έρευνα που εγινε από το Nature Ecology and Evolution, όταν κρατάμε το μωρό αριστερά, η δεξιά πλευρά του εγκφάλου επεξεργάζεται καλύτερα τις πληροφορίες, ειδικά μάλιστα τα συναισθήματα. Οι μελετητές, που μελέτησαν δείγμα τοσο σε ανθρώπους όσο και σε άλλα θηλαστικά όπως οι όρκες(!)— ανέφεραν ότι η αριστερή αγκαλιά ενισχύει το δέσιμο μαμάς και παιδιού επειδή το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου επιτρέπει να κατανοήσουμε αυτό που βλέπουμε, να αναγνωρίσουμε τους μορφασμούς του μωρού και να συνειδητοποιήσουμε τι χρειάζεται!

Επομένως, την επόμενη φορά που θα θέλετε να τονώσετε λίγιο και τους μυς της δεξιάς πλευράς του κορμιού σας, κάντε κατι άλλο αντί να αλλάζετε τη μεριά της αγκαλιάς, γιατί αυτό που θα επηρεάζεται είναι τελικά ο συναισθηματικός δεσμός με το αγγελούδι σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved