Πότε να μην πας γυμναστήριο χωρίς τύψεις!

Υπάρχουν φορές που οι δυνάμεις μας δε μας κρατούν. Δε μπορούμε να πάμε γυμναστήριο όσο κι αν το θέλουμε. Μερικές φορές υπάρχουν βάσιμες δικαιολογίες.

Πότε να μην πας γυμναστήριο χωρίς τύψεις!

Οι γιατροί λοιπόν συμφωνούν ότι σε 4 περιπτώσεις μπορουμε να παραλέιψουμε την προπόνησή μας, χωρίς να νιώθουμε τύψεις.

1. Οταν μας λείπει ύπνος.
Παρότι η άσκηση μπορεί να σε τονώσει όταν νιώθεις πεσμένη, ο καλός ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικό μέρος μιας ρουτίνας άσκησης. Η άσκηση όταν είσαι σούπερ κουρασμένη δεν σημαίνει μόνο ότι πιθανότατα δεν θα έχεις την ενέργεια να τα δώσεις όλα, αλλά επίσης θα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να τραυματιστείς.

2.Οταν έχουμε πολύ πιασμένους μυς.
Εάν είσαι πιασμένη τη μέρα μετά από μια σκληρή προπόνηση, η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει στην αποθεραπεία αυξάνοντας την κυκλοφορία, κάτι που επιταχύνει την φυσική επανάκαμψη των μυών. Ο τραυματισμός είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία, όμως. Οι γιατροί χρησιμοποιούν μία κλίμακα πόνου από το 1-10, όπου το 10 είναι βασανιστικός. Εάν είναι πιασμένος ένας μυς, περίπου στο τρία με πέντε της κλίμακας, τότε η ήπια άσκηση θα βοηθήσει. Αν όμως πονάς, ας πούμε 6 ή παραπάνω στην κλίμακα, τότε η άσκηση μπορεί να ασκήσει πολλή πίεση στον ιστό και να εμποδίσει την ανάκαμψή του. Σε αυτή την περίπτωση, δεν ρισκάρεις μόνο να επιδεινώσεις τον τραυματισμό σου, αλλά θα μπορούσες επίσης να τραυματίσεις άλλους μυς ή αρθρώσεις καθώς το σώμα σου προσπαθεί να αντισταθμίσει για τον πονεμένο μυ.

3.Οταν είμαστε άρρωστοι.
Εάν η ίωση σε έχει ρίξει στο κρεβάτι, το σώμα σου πρέπει να στοχεύσει όλη του την ενέργεια προς το να γίνει καλύτερα όχι να υποστεί την πιέση της άσκησης. Επιπλέον, δεν είναι σωστό να εξαπλώσεις τα μικρόβιά σου στο γυμναστήριο (ή να κολλήσεις κάτι καινούργιο).

4. Μετά από θεραπεία στον δερματολόγο
Θα πρέπει να περιμένουμε 24 ώρες μετά από κάθε ενέσιμη θεραπεία όπως fillers ή Botox, και επίσης μετά από διάφορα λέιζερ, μεσοθεραπεία ή άλλες θεραπείες που μπορεί να βλάψουν παροδικά την επιφάνεια του δέρματος. Τα ενέσιμα υλικά πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους για μια δυο μέρες ώστε να σταθεροποιηθούν ή να απορροφηθούν και τυχόν μικροσκοπικοί τραυματισμοί από τη βελόνα να κλείσουν ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για μώλωπες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved