5 +1 φράσεις που οι μαμάδες επαναλαμβάνουν στην παραλία

Σε κάθε παραλία το σκηνικό είναι περίπου το ίδιο. Μητέρες φωνάζουν τα παιδιά τους  να μην μπουν στη θάλασσα αν πρώτα δεν βάλουν αντηλιακό, αν έχουν φάει, αν, αν...

5 +1 φράσεις που οι μαμάδες επαναλαμβάνουν στην παραλία

Και κάπως έτσι, με τις φωνές , από κοντά ή από μακριά, η Ελληνίδα μάνα, έχει καταφέρει να γίνει η ...ατραξιόν της παραλίας.
Άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε όχι. Γιατί όλες δεν αντιμετωπίζουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, υπάρχουν έξι φράσεις που είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάθε μανούλα επαναμβάνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού μπάνιου του παιδιού της.

-«Δεν μπαίνεις αν δεν φορέσεις αντηλιακό»
-«Που είναι το καπέλο σου;»
-«Κάθισε κάτω από την ομπρέλα»
-«Μην πας στα βαθιά»
-«Θέλεις κάτι να φας;»
Η τελευταία φράση εύκολα αντικαθίσταται από την:
-«Μόλις έφαγες, δεν μπορείς να μπεις στη θάλασσα».

Ενδεχομένως τα παραπάνω να ακούγονται γραφικά, δεν είναι όμως, γιατί η θάλασσα εγκυμονεί κινδύνους. Ποτέ μην αφήνετε χωρίς επίβλεψη τα παιδιά, ειδικά τα μικρότερα. Ακόμη και αν τα παιδιά φορούν μπρατσάκια ή σωσίβιο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τα αφήσετε μόνα τους στο νερό, επειδή τα φουσκωτά βοηθήματα δεν αποτελούν σωστικά μέσα.

Το καλοκαιρινό μπάνιο είναι μία μοναδική απόλαυση. Η σωστή ενημέρωση για τους κινδύνους σε συνδυασμό με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων αναμφισβήτητα βοηθούν ώστε ο καθένας να απολαμβάνει ακίνδυνα το μπάνιο του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved