Κάθε γυναίκα είναι όμορφη και αισθησιακή ανεξάρτητα από τα κιλά της

«Κάθε γυναίκα είναι όμορφη και αισθησιακή, ανεξάρτητα από το βάρος της». Αυτό σκέφτηκε η Βραζιλιάνα Mariana Godoy φωτογράφος στο επάγγελμα και δημιούργησε μία σειρά από πορτρέτα γυναικών με παραπανίσια κιλά, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να επανακαθορίσει την έννοια του «λίπους».

Κάθε γυναίκα είναι όμορφη και αισθησιακή ανεξάρτητα από τα κιλά της

Έμπνευση για την φωτογράφο να δημιουργήσει τη σειρά «Empoderarte-Me», ήταν μία φίλη της και την έκανε με σκοπό να δείξει ότι το να «είναι υγιής δεν έχει να κάνει με τα κιλά σου» και κάλεσε γυναίκες με παραπανίσια κιλά πρόθυμες να φωτογραφηθούν με εσώρουχα. Μετά τη δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών στο διαδίκτυο όλο και περισσότερες γυναίκες εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στην καμπάνια.

kontoe

Η Godoy υποστηρίζει ότι δουλεύει για να καταπολεμήσει την αντίληψη που επικρατεί ότι τα υπέρβαρα άτομα δεν είναι υγιή και ελκυστικά και για να ενισχύσει αυτήν την άποψη, πολλές από τις γυναίκες που έχουν φωτογραφηθεί έγραψαν ανάλογα συνθήματα πάνω στα σώματά τους.

kontoe1

Όπως δήλωσε στο Cosmopolitan: «Αυτό που οι άνθρωποι χαρακτηρίζουν ως ομορφιά είναι κάτι το υποκειμενικό... Θέλω οι άνθρωποι να δουν ότι κάθε γυναίκα είναι όμορφη και αισθησιακή ανεξάρτητα από τα κιλά της».

kontoe2

Η 22χρονη φωτογράφος ήθελε να φωτογραφίσει τα μοντέλα της με τα εσώρουχά τους, ακριβώς για να αποδείξει ότι και το λίπος μπορεί να είναι όμορφο. «Επέλεξα να φωτογραφίσω τις γυναίκες με εσώρουχα γιατί είναι λίγες οι απεικονίσεις γυναικών με λίπος που φοράνε εσώρουχα. Είναι μία μορφή διαμαρτυρίας και αποδοχής», επισήμανε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «μεγάλωσα μαθαίνοντας ότι το να είναι κάποιος χοντρός είναι προσβολή, αλλά θέλω να δείξω ακριβώς το αντίθετο. Θέλω να δείξω ότι μπορείς να είσαι όμορφος και με τα παραπάνω κιλά. Οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε προκατειλημμένοι με τα υπέρβαρα άτομα».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved