Ποιοι κίνδυνοι εγκυμονούν για το δεύτερο μωρό, αν η μητέρα παχύνει κατά την εγκυμοσύνη

Δεύτερη εγκυμοσύνη: Ο κίνδυνος ασφυξίας και άλλων επιπλοκών στο δεύτερο νεογέννητο παιδί είναι μεγαλύτερος για τις γυναίκες εκείνες που έχουν βάλει κιλά ανάμεσα στην πρώτη και στη δεύτερη εγκυμοσύνη τους, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη σουηδική επιστημονική έρευνα.

Ποιοι κίνδυνοι εγκυμονούν για το δεύτερο μωρό, αν η μητέρα παχύνει κατά την εγκυμοσύνη

Η μελέτη δείχνει ότι όσο περισσότερο παχαίνει η γυναίκα μετά τον πρώτο τοκετό της, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος που μπορεί να κρύβει ο δεύτερος τοκετός για το μωρό.

Αυτό ισχύει ακόμη και για τις γυναίκες που είχαν φυσιολογικό βάρος στον πρώτο τοκετό, αλλά πάχυναν στη συνέχεια μέχρι να γεννήσουν το δεύτερο παιδί τους. Για τις εξ αρχής υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες, που έχουν βάλει παραπανίσια κιλά ανάμεσα στον πρώτο και στον δεύτερο τοκετό, ο κίνδυνος εμφάνισης επιπλοκών στο μωρό, ιδίως σοβαρής αναπνευστικής δυσχέρειας, είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Οι ερευνητές του ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, με επικεφαλής την παιδίατρο Μαρτίνα Πέρσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "PLoS Medicine", ανέλυσαν στοιχεία πάνω από μισό εκατομμύριο γυναίκες, που είχαν γεννήσει τουλάχιστον δύο παιδιά σε διάστημα 20 ετών.

«Το βασικό μήνυμα από αυτή τη μελέτη για τις γυναίκες είναι απλό: μετά την πρώτη γέννα τους πρέπει να επανέλθουν στο βάρος που είχαν προτού γεννήσουν» δήλωσε η δρ Πέρσον.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved