Πόσα κιλά χάνει μία γυναίκα αμέσως μετά τον τοκετό;

Η μεγαλύτερη έγνοια των περισσότερων γυναικών είναι πώς θα χάσουν τα επιπλέον κιλά της εγκυμοσύνης.

Πόσα κιλά χάνει μία γυναίκα αμέσως μετά τον τοκετό;

Εκείνο βέβαια που θα πρέπει να γνωρίζουν οι νέες μανούλες είναι ότι η διογκωμένη μήτρα είναι υπεύθυνη για την όψη της φουσκωμένης κοιλιάς που έχουν, έως ότου η μήτρα συρρικνωθεί σιγά-σιγά και από μέγεθος μίας μπάλας του βόλεϋ, παρει σταδιακά το μέγεθος ενός αχλαδιού.

Οι γυναίκες χάνουν μετά τον τοκετό περίπου 5-7 κιλά (το βάρος αυτό αντιστοιχεί στο βάρος του βρέφους, στο ενάμνιο υγρό και στον πλακούντα). Πολλές γυναίκες ξαναπαίρνουν τα κιλά που έχασαν μέσα σε μερικές βδομάδες, εκτός και αν καταφέρουν να ελέγξουν την όρεξη τους, κάνουν συχνά γυμναστικές ασκήσεις και θηλάζουν καθότι ο θηλασμός αποτελεί σημαντική πηγή κατανάλωσης θερμίδων.

Το ιδανικότερο θα ήταν μετά τους πρώτους δύο μήνες της προσαρμογής, κι αφού η υγεία τους το επιτρέπει, να επιδιώξουν ένα όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο και όχι πιεστικό είδος γυμναστικής.

Αν θηλάζουν θα πρέπει να αποφύγουν αυστηρές δίαιτες. Αντίθετα θα πρέπει να τρέφονται σωστά, να βελτιώσουν τη στάση του σώματός τους και να προσφέρουν καλλυντική φροντίδα στο σώμα τους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να ενυδατώνουν σχολαστικά την επιδερμίδα τους, πρόσωπο και σώμα, να προσφέρουν ειδική περιποίηση σε προβλήματα όπως αυτό της λιπαρότητας ή της ακμής, να χρησιμοποιούν προϊόντα σύσφιξης, που θα τονώσουν το δέρμα και το ηθικό τους.

Παράλληλα, αν υπάρχει χρόνος και η διάθεση, καλό είναι να ξεκινήσουν το κολύμπι, το ποδήλατο ή την πεζοπορία. Με απλές ασκήσεις, θα καταφέρουν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα τους να βοηθήσουν την ταχύτερη επαναφορά των οργάνων στη θέση τους και φυσικά να επιστρέψουν στο αρχικό τους βάρος.

Photo: Jade Beall

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved