Πότε είναι κατάλληλη περίοδος για να αποκτήσετε δεύτερο παιδί;

Πριν το μωρό σας συμπληρώσει το δεύτερο χρόνο ζωής του, γονείς και φίλοι σας προτρέπουν να πάρετε την απόφαση να αποκτήσετε ένα δεύτερο παιδί.

Πότε είναι κατάλληλη περίοδος για να αποκτήσετε δεύτερο παιδί;

Πιθανόν κι εσείς να προβληματίζεστε, εφόσον έχετε αποφασίσει ότι θέλετε δεύτερο παιδί, πότε είναι η κατάλληλη περίοδος αλλά και ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας μεταξύ των παιδιών. Η απάντηση είναι, εκείνη που εσείς και ο σύζυγός σας/σύντροφός σας αισθάνεστε ως κατάλληλη και ιδανική. Όταν δηλαδή είστε έτοιμη συναισθηματικά αλλά και βιολογικά!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ιδανική διαφορά ανάμεσα στα αδέλφια δεν υπάρχει. Είτε έχουν 1 είτε 5 χρόνια διαφορά, όταν γεννηθεί το μωράκι, το πρωτότοκο παιδί θα δυσαρεστηθεί και αντιδράσει. Με την πάροδο του χρόνο θα το αποδεχτεί και θα είναι χαρούμενο που θα έχει αδελφάκι.

Βέβαια αν το ένα παιδί από το άλλο, έχουν μικρή διαφορά ηλικίας, τα πλεονεκτήματα είναι πολλά: Θα ξεμπερδέψετε μία κι έξω από πάνες, μπιμπερό, ξενύχτια κι όλα τ’αλλα τα προβλήματα που συνοδεύουν τα πρώτα χρόνια της ζωής.

Το παιδί πολύ γρήγορα θα ξεχάσει ότι υπήρξε το μοναδικό παιδί στην οικογένεια με όλα τα προνόμια που είχε. Επίσης, τα παιδιά θα μεγαλώσουν μαζί, θα παίζουν μαζί, θα έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα.

Πριν πάρετε όμως αυτή την απόφαση, πρέπει να σκεφθείτε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσετε, τα έξοδα που προϋποθέτουν τα δύο παιδιά και κυρίως τις αντοχές σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved