Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς-Το πιο ισχυρό «αντίδοτο» για τον πόνο, τη μοναξιά, το φόβο...

Η 21η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί ως  Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς.

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς-Το πιο ισχυρό «αντίδοτο» για τον πόνο, τη μοναξιά, το φόβο...

Και μπορεί να μην έχει θεσμοθετηθεί επίσημα από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (όπως είθισται να καθιερώνονται οι Παγκόσμιες Ημέρες), ωστόσο, ο εορτασμός αυτής της ημέρας έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες παγκοσμίως.

Η ιδέα ανήκει στον πάστορα Kevin Zaborney από το Μίτσιγκαν των ΗΠΑ ο οποίος το 1986 κατά τη διάρκεια των σπουδών του αποφάσισε να θεσπίσει την Ημέρα Αγκαλιάς, σε μια προσπάθειά του να κάνει τους συντηρητικούς Αμερικανούς περισσότερο εξωστρεφείς. Η αντοπαπόκριση ήταν τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα η Ημέρα Αγκαλιάς να καθιερωθεί από ανεπίσημη Εθνική Ημέρα της Αμερικής σε Παγκόσμια!

'Εχουν γίνει εκατοντάδες έρευνες για την επίδραση που έχει η αγκαλιά στους ανθρώπους. Τους βοηθάει σωματικά, ψυχολογικά, ψυχικά, συναισθηματικά ακόμα και ...ιατρικά.

Οι έρευνες βέβαια επιβεβαιώνουν αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουμε: Μία ζεστή, μεγάλη, απλόχερη, αυθόρμητη αγκαλιά είναι το καλύτερο “φάρμακο” για τις σχέσεις μας με τον σύντροφο/ σύζυγό μας, τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τους φίλους μας. Λειτουργεί ευεργετικά στην ψυχή και το σώμα.

Αρκεί να μην το ξεχνάμε...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved