Η yoga μπορεί να βοηθήσει στην κατάθλιψη!

Ο σύγχρονος στρεσσογόνος τρόπος ζωής οδηγεί συχνά στην κατάθλιψη. Πρόκειται για μια ψυχική διαταραχή που εμφανίζεται δύο φορές συχνότερα στις γυναίκες από τους άνδρες.

Η yoga μπορεί να βοηθήσει στην κατάθλιψη!

Σύμφωνα με έρευνες ένα στα δέκα άτομα θα νοσήσει από κατάθλιψη κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής του. Όταν βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση βιώνουμε αλλαγές στην διάθεσή μας, στον τρόπο σκέψης αλλά και στην σωματική μας ευεξία.

Η yoga μπορεί να βοηθήσει καθώς μετά από ένα μάθημα έχουμε ενέργεια, διαύγεια, ευεξία. Νιώθουμε δυνατοί, έχουμε ευχάριστες σκέψεις.

Μαθαίνουμε να αναπνέουμε, να δίνουμε χώρο και χρόνο στον εαυτό μας. Οι ήρεμες, βαθιές αναπνοές ηρεμούν το νευρικό μας σύστημα.

Η πρακτική των asanas μέσα από τις οδηγίες και τις δύσκολες θέσεις αποτελεί μία διαδικασία κατά την οποία ο νους είναι απασχολημένος και δεν υπάρχει χρόνος για να εστιάσει σε προβλήματα της καθημερινότητας. Είμαστε παρόντες αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε πρακτική. Αυτή την συγκέντρωση και την αυτοπαρατήρηση εκτός από την ώρα της πρακτικής σιγά σιγά την αποκτούμε και στην καθημερινότητά μας. Έτσι μαθαίνουμε να ζούμε συνειδητά και να είμαστε λιγότερο ευάλωτοι σε όσα συμβαίνουν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Το πιο συχνό συναίσθημα της κατάθλιψης είναι το να νιώθεις αποκομμένος από τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω σου. Μέσα από την yoga μαθαίνουμε να συνδεόμαστε ξανά, να παρατηρούμε και να ακούμε τον εαυτό μας. Ουσιαστικά μαθαίνουμε και αποδεχόμαστε τον εαυτό μας!

Καλλιόπη Πετροπούλου - Πιστοποιημένη Δασκάλα Yoga και Ιδιοκτήτρια του
SANMELI YOGA CENTER Σοφοκλέους 9Α, Χαλάνδρι / 210-6849760
www.sanmeliyoga.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved