100.000 γυναίκες επέλεξαν να υποβληθούν μόνες τους σε άμβλωση

Το Πανεπιστήμιο του Τέξας πραγματοποίησε μία μελέτη σχετικά με τις αμβλώσεις, σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον 100.000 γυναίκες στην συγκεκριμένη πολιτεία, ενδέχεται να έχουν επιχειρήσει να υποβληθούν μόνες τους σε άμβλωση.

100.000 γυναίκες επέλεξαν να υποβληθούν μόνες τους σε άμβλωση

Ειδικότερα, η μελέτη διαπιστώνει ότι το Τέξας κατέχει τα πρωτεία σε σχέση με τις υπόλοιπες αμερικανικές πολιτείες στις αμβλώσεις, ενώ οι Λατινοαμερικάνες και οι φτωχές γυναίκες είναι εκείνες που, όπως διαπιστώθηκε, κατέφυγαν σε μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτή την πρακτική.

Οι ερευνητές θεωρούν ως αιτία, τη νομοθεσία που απαγορεύει την πρόσβαση στις κλινικές όπου πραγματοποιούνται αμβλώσεις, ενώ ένας άλλος παράγοντας είναι ότι τα φάρμακα που προκαλούν αυτόματη αποβολή, μπορεί κανείς να τα βρεί εύκολα πολύ κοντά στο Τέξας και συγκεκριμένα στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Οι περισσότερες ερωτηθείσες, απάντησαν ότι ο συχνότερος τρόπος άμβλωσης που επέλεξαν ήταν η χρήση φαρμάκων, ενώ άλλες έκαναν χρήση βοτάνων ή σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται σε εναλλακτικές θεραπείες, αλκοόλ, παράνομων ναρκωτικών ή ορμονικών σκευασμάτων ή κατέφυγαν σε σκληρότερες μεθόδους, χτυπώντας ή τσιμπώντας την κοιλιά τους.

Το 22% από τις 779 ερωτηθείσες απάντησαν ότι είτε οι ίδιες είτε κάποια γυναίκα που γνωρίζουν έχει τερματίσει ή έχει επιχειρήσει να τερματίσει μόνη της εγκυμοσύνη εκτός ιατρικών εγκαταστάσεων.

Επίσης, το 34% απάντησαν ότι τάσσονται κατά της άμβλωσης, αλλά ότι κατανοούν τους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν μία γυναίκα να αποφασίσει να τερματίσει μόνη της μία εγκυμοσύνη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved