10 πράγματα που μόνο οι μαμάδες αγοριών μπορούν να καταλάβουν!

Η ανατροφή ενός παιδιού είναι δύσκολη υπόθεση, είτε μεγαλώνετε αγοράκι είτε κοριτσάκι. Σίγουρα, η κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητές της που κάνουν τη μητρότητα μία μοναδική εμπειρία!

10 πράγματα που μόνο οι μαμάδες αγοριών μπορούν να καταλάβουν!

Υπάρχουν λοιπόν κάποια πράγματα, που κάνουν την καθημερινότητα μεγαλώνοντας ένα αγόρι στο σπίτι ξεχωριστή και μόνο οι αγορομάνες μπορούν να καταλάβουν! Εσείς έχετε αγοράκι; Τότε τα παρακάτω σίγουρα κάτι θα σας θυμίσουν!

1. Tα αγόρια δίνουν τις καλύτερες αγκαλιές!
Τα αγοράκια ειδικά όταν ξεπεράσουν την ηλικία των τριών ή των τεσσάρων, μετατρέπονται σε σίφουνες που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους! Το σπίτι γεμίζει με φωνές, κραυγές και η ησυχία είναι πλέον σπάνια! Υπάρχουν όμως και εκείνες οι στιγμές που το αγοράκι σας έχει ανάγκη μία τρυφερή αγκαλιά και συνειδητοποιείτε ότι δεν είναι αυτό το διαβολάκι που προκαλεί το απόλυτο χάος, αλλά το πιο γλυκό πλασματάκι.

2. Τα πάντα στο σπίτι μπορούν να μετατραπούν σε «όπλα»
Η αδυναμία που έχουν τα αγόρια στα όπλα είναι γνωστή. Η φαντασία τους, τους επιτρέπει να μετατρέψουν τα πάντα σε παιχνίδι και δεν είναι λίγες οι φορές που σας ξαφνιάζει απειλώντας σας παιχνιδιάρικα με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ή με ένα κουτάλι.

3. Τα λερωμένα ρούχα δεν τελειώνουν ποτέ
Ιδιαίτερα όταν το μικρό σας μάθει να περπατάει, ξεκινάει μία ατελείωτη εξερεύνηση σε ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει γύρω του! Δεν το νοιάζει να λερωθεί, να κυληστεί στα χώματα, να βαφτεί ολόκληρο με τις μπογιές του και φυσικά εσείς αναλαμβάνετε όλα αυτά να τα καθαρίσετε!

4. Σπάνια θα κάνει αυτό που του λέτε
Η φύση των αγοριών είναι πιο ανυπότακτη από αυτή των κοριτσιών. Τα αγόρια δύσκολα θα κάνουν με την πρώτη αυτό που τους λέτε και όσο μεγαλώνουν η «μάχη» γίνεται ακόμα πιο δύσκολη! Εφοδιαστείτε με πολλή υπομονή και επιμονή και μην το βάλετε κάτω!

5. Ασφάλεια στο σπίτι; Απλά δεν υπάρχει!
Τι και αν έχετε φυλάξει όλα τα γυάλινα αντικείμενα στο σπίτι, τι και αν έχετε βάλει ειδικές ασφάλειες στις πρίζες ή αν έχετε πάρει τα κλειδιά από όλες τις πόρτες! Το μικρό σας μπορεί να μετατρέψει το σπίτι στο απόλυτο χάος σε χρόνο μηδέν! Οι πρίζες στους τοίχους είναι πάντα το αγαπημένο τους παιχνίδι, αν μπορούσαν θα σκαρφάλωναν ακόμα και στο φωτιστικό και δεν υπάρχει κανένα «απαγορευμένο» μέρος για αυτά!

6. Οι ιδιαιτερότητες του να μεγαλώνετε μικρά ανθρωπάκια του αντίθετου φύλου
Από όταν ακόμα είναι μικρό, προσπαθείτε να κατανοήσετε τις ανάγκες που έχει ένα αγόρι. Η πρόκληση αυτή με τα χρόνια γίνεται ακόμα πιο μεγάλη και προσπαθείτε να καταλάβετε την ψυχολογία του, τον τρόπο σκέψης του, τις ανάγκες του και τις προτιμήσεις του.

7. Η εκπαίδευση της τουαλέτας είναι πιο δύσκολη από ότι φανταζόσασταν
Η μετάβαση από την πάνα στο γιογιό είναι μία δύσκολη διαδικασία τόσο για τα κοριτσάκι όσο και για τα αγοράκι. Στην περίπτωση των αγοριών όμως υπάρχει και μία ακόμα αντικειμενική δυσκολία, ο στόχος!

8. Έχετε μάθει απ' έξω όλες τις μάρκες αυτοκινήτων!
Τα αγόρια από τη μικρή τους ηλικία αγαπούν τα αυτοκίνητα. Ακόμα και για ένα δίχρονο, ένα φαντασμαγορικό αυτοκίνητο ή ένα φορτηγό μπορεί να είναι το αγαπημένο του δώρο! Όσο περνάνε τα χρόνια η αγάπη αυτή μεγαλώνει και φυσικά μαζί του, μαθαίνετε και εσείς τα πάντα!

9. Γίνεστε ειδικός στο ποδόσφαιρο
Τα περισσότερα αγόρια έχουν αδυναμία στο ποδόσφαιρο. Κάποια ταυτόχρονα με τα πρώτα τους βήματα, μαθαίνουν και πώς να κλωτσάνε μία μπάλα και σιγά σιγά αυτό γίνεται η αγαπημένη τους ασχολία! Όταν μάλιστα μεγαλώσουν και παρακολουθούν το αγαπημένο τους σπορ, γίνεστε και εσείς expert μαζί τους!

10. «Μα πώς έγινε πάλι αυτή η γρατζουνιά;»
Τα παιδιά δεν έχουν αίσθηση του κινδύνου, πόσο μάλλον τα αγόρια! Μετά το παιχνίδι, σχεδόν πάντα έχουν κάποια γρατζουνιά η μελανιά, αλλά δεν πτοούνται με τίποτα!

Το σίγουρο είναι ένα! Με τίποτα δεν θα αλλάζατε αυτό το μικρό διαβολάκι που σας έχει αλλάξει και σας έχει ομορφύνει τη ζωή! Μπορεί τα αγόρια να είναι πιο άτακτα από τα κορίτσια, να αγαπούν τη φασαρία και να κάνουν τον κόσμο άνω κάτω, όμως μην ξεχνάτε ότι το κάθε παιδί είναι διαφορετικό με το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα και συμπεριφορά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved