Δεύτερο μωρό καθ' οδόν; Προετοιμαστείτε κατάλληλα!

Η μητρότητα είναι το πιο όμορφο δώρο της φύσης στον άνθρωπο. Ένα παιδί αλλάζει τελείως την καθημερινότητά μας, τι γίνεται όμως όταν και ένα δεύτερο είναι καθ'οδόν;

Δεύτερο μωρό καθ' οδόν; Προετοιμαστείτε κατάλληλα!

Ο ερχομός ενός δεύτερου παιδιού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν και έχετε την πείρα από την πρώτη φορά, και πάλι έρχονται στη ζωή σας τα πάνω κάτω! Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να προετοιμαστείτε κατάλληλα;

1. Πάρτε το χρόνο σας και ηρεμήστε
Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι η ιδανική ευκαιρία για να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και να χαλαρώσετε. Σε λίγους μήνες με ένα νεογέννητο και ένα ακόμα παιδί στο σπίτι, αυτό θα είναι ανέφικτο! Γεμίστε μπαταρίες και μαζέψτε δυνάμεις!

2. Οργανώστε κατάλληλα το σπίτι σας
Εκτός από το παιδικό δωμάτιο, πρέπει να οργανώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα και τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Τις ντουλάπες, το σαλόνι ακόμα και την κουζίνα! Σε λίγο καιρό μαζί σας θα ζεί ένας ακόμα μικρός ανθρωπάκος που θα θέλει το χώρο του.

3. Κάντε ένα ξεκαθάρισμα στα μωρουδίστικα ρούχα
Ανεξάρτητα από το φύλο του μωρού σας, σίγουρα κάποια ρούχα από το πρώτο σας παιδί θα τα φορέσετε και στο δεύετρο. Ανάλογα με την εποχή που θα γεννήσετε, σκεφτείτε ποια ρούχα θα σας είναι χρήσιμα και τα υπόλποιπα φυλάξτε τα στο πατάρι.

4. Προετοιμάστε το μικρό σας!
Μέχρι και τον επικείμενο ερχομό του μωρού, το πρώτο σας παιδί θα έχει όλο το χρόνο για να συνειδητοποιήσει ότι θα αποκτήσει αδερφάκι. Εξηγήστε του ότι έχει πια μεγαλώσει και ότι σε λίγο καιρό θα πρέπει να προσέχει και να φροντίζει το αδερφάκι του! Μέχρι τότε αφιερώστε του όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο!

5. Φτιάξτε ένα φωτογραφικό άλμπουμ
Όσο περνάνε οι μήνες μην παραβλέψετε να φωτογραφίζετε την κοιλίτσα σας και το παιδάκι σας. Θα φτιάξετε το πιο υπέροχο άλμπουμ που σε λίγα χρόνια θα έχει ανεκτήμητη αξία!

Με το καλό λοιπόν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved