Μητρότητα: Τα 7 πράγματα για τα οποία κανένας δεν μας είχε προετοιμάσει!

Ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει τελείως την καθημερινότητά μας. Ο ρόλος του γονιού είναι ο πιο όμορφος, ταυτόχρονα όμως και ο πιο δύσκολος ρόλος που έχουμε αναλάβει και ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα όλα μας φαίνονται πρωτόγνωρα!

Μητρότητα: Τα 7 πράγματα για τα οποία κανένας δεν μας είχε προετοιμάσει!

Στο εμπόριο υπάρχουν εκατοντάδες «οδηγοί» για γονείς με συμβουλές για κάθε ηλικία του μωρού μας και για κάθε ξεχωριστή περίπτωση. Είναι όμως αρκετό; Η αλήθεια είναι ότι η μητρότητα αλλάζει όχι μόνο την καθημερινότητά μας αλλά και εμάς τις ίδιες με τέτοιον τρόπο που ούτε καν φανταζόμασταν! Προετοιμαστείτε!

Χωρίς να το καταλάβουμε ή να ξέρουμε το γιατί, θέλουμε να κλάψουμε!
Κλάματα χαράς, κλάματα συγκίνησης και κάποιες φορές κλάματα... απόγνωσης! Ξεκινάνε από την περίοδο της εγκυμοσύνης όπου οι ορμόνες μας τρελαίνονται, ακολουθεί η εμπειρία του τοκετού όπου ο πόνος, η συγκίνηση και η χαρά δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή και φυσικά αυτή η κατάσταση συνεχίζεται και μετά τη γέννηση του μικρού μας! Το πρώτο του χαμόγελο, οι πρώτες λέξεις, τα πρώτα βήματα, κάθε τι που κάνει το μωρό μας συνοδεύεται από δάκρυα συγκίνησης και περηφάνιας! Τα ατελείωτα ξενύχτα, οι δυσκολίες στον να το ταϊσουμε ή να το κοιμίσουμε και η εξάντληση που νιώθουμε στο τέλος της ημέρας ασυναίσθητα κάποιες φορές φέρνουν δάκρυα απόγνωσης! Και όλο αυτό είναι ένας κύκλος που δεν κλείνει ποτέ!

Νιώθουμε μία απίστευτη εσωτερική δύναμε
Η μητρότητα είναι για κάθε γυναίκα ανεξάντλητη πηγή δύναμης! Πολλές φορές απορούμε με τον εαυτό μας «Μα πώς τα καταφέρουμε;». Η αλήθεια είναι ότι για όλα ευθύνεται αυτό το πλασματάκι που μας κάνει να υπερβούμε τον εαυτό μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα!

Πάντα αισθανόμαστε ότι κάτι δεν κάνουμε καλά
Δεν υπάρχει η τέλεια μαμά, όπως αυτές που μπορούμε να ακούμε ή να βλέπουμε στις ταινίες! Κάθε μαμά θέλει το καλύτερο για το παιδί της και κάνει τα αδύνατα, δυνατά προκειμένου να το πετύχει! Πάντα θα αισθανόμαστε ότι υπάρχει και κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα, αλλά ας δούμε την πραγματικότητα. Σημασία έχει η αγάπη που δείχνουμε στο παιδί μας και όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους!

Συνειδητοποιύμε πόσο ηρωίδα είναι η δική μας μαμά!
«Όταν γίνει μαμά θα καταλάβεις!» ακούγαμε μία ζωή από τη μητέρα μας και η αλήθεια είναι ότι μόνο τότε καταλαβαίνουμε. Πράγματα που μας φάνταζαν ακατανόητα ή που λέγαμε ότι εμείς ποτέ δε θα κάναμε, ξαφνικά βγάζουν νόημα!

Δε θα ξαναφάμε την τελευταία μπουκιά παγωτό!
Ίσως αυτό να είναι υπερβολή, όμως η αλήθεια είναι ότι πλέον οι ανάγκες και τα «θέλω» των παιδιών μας είναι πρώτη προτεραιότητα και είναι για εμάς πιο σημαντικά από τα δικά μας. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα απολαμβάνετε ένα δροσερό παγωτό, πώς να αντισταθείτε στο μικρό σας που το λιγουρεύεται και να μην το δώσετε την τελευταία μπουκιά;

Η ανησυχία δε θα φύγει ποτέ!
Τη νιώθουμε από την πρώτη στιγμή που μαθαίνουμε για το μωρό που μεγαλώνει μέσα μας και δεν φεύγει ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν! Είναι το μόνιμο συναίσθημα κάθε γονιού, και ο λόγος που ό,τι και να κάνουμε θα έχουμε την έγνοια του!

Ξεσπάμε με τρόπους που δε φανταζόσασταν
Το να είσαι γονιός είναι δύσκολη υπόθεση και είναι απόλυτα φυσιολογικό κάποιες φορές να έχουμε ανάγκη να ξεσπάσουμε. Αυτό ωστόσο που δεν περιμέναμε είναι ότι ακριβώς αυτό το ξέσπασμα, έρχεται τις πιο περίεργες στιγμές και γίνεται με τον πιο περίεργο τρόπο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved