Μαθήματα ζωής που μόνο τα παιδιά μπορούν να μας προσφέρουν: Δείτε τα ένα προς ένα!

Ένα παιδί φέρνει πολλές και τεράστιες αλλαγές στη ζωή κάθε γονιού. Από τη στιγμή που έρχεται στον κόσμο, είναι πρώτη προτεραιότητα και κάνουμε τα πάντα προκειμένου να είναι καλά και να μην τους λείψει τίποτα.

Μαθήματα ζωής που μόνο τα παιδιά μπορούν να μας προσφέρουν: Δείτε τα ένα προς ένα!

Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που ένα παιδί, με το δικό του μοναδικό τρόπο μας μαθαίνει. Μαθήματα ζωής που μας κάνουν να δούμε την καθημερινότητα, με τα όποια προβλήματά της, με... άλλο μάτι!

Φωτεινό χαμόγελο
Ένα χαμόγελο είναι αρκετό για να μας φτιάξει τη διάθεση. Τα δεκάδες χαμόγελα που σας χαρίζει το μικρό σας καθημερινά είναι ανεξάντλητη και μοναδική πηγή αισιοδοξίας! Όση κούραση και αν αισθάνεστε στο τέλος της ημέρες και παρά τους τρελούς ρυθμούς και τα προβλήματα της καθημερινότητα, σκέφτεστε πόσο όμορφη είναι η ζωή και χαμογελάτε!

Λένε «ναι» σε νέες εμπειρίες
Τα παιδιά λατρεύουν να κάνουν νέα πράγματα και να εξερευνούν οτιδήποτε υπάρχει γύρω τους. Σύχνα δεν έχουν αίσθηση του κινδύνου λόγω της ηλικίας τους και αναζητούν νέες εμπειρίες. Παραδειγματιστείτε!

Βρίσκουν την ευτυχία στα μικρά απλά καθημερινά πράγματα
Είναι πραγματικά απίθανο τι μπορεί να δώσει χαρά σε ένα παιδί! Ένα παιχνίδι, μία βόλτα, μία αγκαλιά, μία νέα εξερεύνηση, πολλές φορές είναι αρκετό για να το κάνει χαρούμενο! Δώστε αξία στα μικρά πράγματα της καθημερινότητας και απολαύστε την κάθε στιγμή!

Αυτοπεποίθηση
Πόσες φορές το μικρό σας δεν δέχεται το «όχι» σαν απάντηση και με πείσμα διεκδικεί αυτό που θέλει μέχρι να το πετύχει; Διεκδικείστε λοιπόν με πάθος και εσείς αυτά που θέλετε και μην ξεχνάτε! Ο επιμένων νικά!

Βλέπουν το καλό στους ανθρώπους
Η ψυχή ενός παιδιού είναι αγνή και από τη φύση τους βλέπουν και εκτιμούν το καλό στους ανθρώπους. Όσο μεγαλώνουμε οι εμπειρίες και τα δεκάδες προβλήματα και άγχη που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, μας κάνουν να βλέπουμε τη ζωή με άλλα μάτια, με τα μάτια των «μεγάλων». Δείτε την καλή πλευρά στους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σας και δε θα χάσετε!

Κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν
Τα παιδιά είναι γεμάτα όρεξη για ζωή και όνειρα! Κάνουν αυτό που θέλουν χωρίς να τους νοιάζουν οι συνέπειες, ο χρόνος και ο τόπος. Όσο μεγαλώνουμε, αυτό φαντάζει πολυτέλεια, δεν πρέπει όμως ποτέ να ξεχνάτε τα όνειρά σας και τα θέλω σας!

Η σχέση γονιού - παιδιού είναι αμφίδρομη. Του προσφέρετε τόσα πολλά πράγματα καθημερινά, και αυτό όμως με το δικό του μοναδικό τρόπο σας υπενθυμίζει ότι η ζωή είναι υπέροχη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved