Πώς σχετίζεται ο αριθμός των παιδιών με τις επιδόσεις στη δουλειά; Η έρευνα που θα σας ξαφνιάσει!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το άγχος η οικονομική κρίση οδηγούν τα περισσότερα ζευγάρια να αποκτούν ένα ή δύο παιδιά. Ο αριθμός των παιδιών σίγουρα επηρεάζει εσάς αλλά και το κάθε παιδί, σύμφωνα όμως με την παρακάτω έρευνα με τρόπο που μπορεί να μην είχατε φανταστεί!

Πώς σχετίζεται ο αριθμός των παιδιών με τις επιδόσεις στη δουλειά; Η έρευνα που θα σας ξαφνιάσει!

Άλλοι γονείς θέλουν και επιδιώκουν τη δημιουργία μίας μεγάλης οικογένειας, άλλοι μίας μικρότερης, το σίγουρο όμως είναι ότι ένα παιδί αλλάζει 100% τη ζωή ενός ζευγαριού.

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα απέδειξε ότι οι εργαζόμενες μητέρες και μάλιστα αυτές που έχουν δύο παιδια έχουν καλύτερες επιδόσεις στη δουλειά τους από τις εργαζόμενες γυναίκες που δεν έχουν παιδιά ή από αυτές που έχουν μονάχα ένα! Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, φαίνεται ότι ο ιδανικός αριθμός παιδιών, αν θεωρήσουμε οτι αυτός υπάρχει καθώς για την κάθε γυναίκα είναι λογικό να είναι διαφορετικός, είναι δύο! Οι γυναίκες με δύο παιδιά όχι μόνο έχουν καλύτερες επιδόσεις αλλά είναι και πιο ευτυχισμένες, περισσότερο από αυτές που έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά. Αλήθεια ή όχι, το πόρισμα αυτής της έρευνας έχει ενδιαφέρον! Το σίγουρο είναι ότι η μητρότητα δε γνωρίζει πρέπει και κάθε γυναίκα μέσα της ξέρει πότε πραγματικά θέλει και είναι έτοιμη να γίνει μαμά.

Ενδιαφέρον όμως έχει ακόμα μία έρευνα που πραγματοποιοήθηκε στο Οχάιο και καταρρίπτει κάθε μύθο για τα μοναχοπαίδια! Οι περισσότεροι νομίζουν ότι τα μοναχοπαίδια είναι κλειστοί χαρακτήρες και κάνουν πιο δύσκολα φίλους. Η συγκεκριμένη όμως έρευνα έρχεται να το καταρρίψει αυτό καταλήγοντας ότι τα παιδιά που δεν έχουν αδέρφια είναι πιο ευτυχισμένα και χαρούμενα από αυτά που έχουν και οι κοινωνικές τους δεξιότητες έχουν ακριβως τις ίδιες προοπτικές! Μία έρευνα επίσης ενδιαφέρουσα, που δεν μπορούμε όμως να την επαληθεύσουμε. Η αλήθεια είναι ότι για τον χαρακτήρα ενός παιδιού ναι μεν παίζει ρόλο το περιβάλλον στο οποίο έχει μεγαλώσει, εξίσου όμως σημαντικό ρόλο παίζει και τρόπος ανατροφής και τα πρότυπα που έχει!

Όσα παιδιά και αν έχετε, μην το ξεχνάτε! Αφιερώνετε ουσιαστικό χρόνο στο παιδί σας! Δε θα ωφελήσετε μόνο το ίδιο αλλά και εσάς τις ίδιες που θα απολαμβάνετε κάθε στιγμή της μητρότητας, όσα προβλήματα και αν σας επιφυλάσσει η καθημερινότητα, όσο περιορισμένος και αν είναι ο ελεύθερος χρόνος σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved