Δεύτερο παιδί στη ζωή σας: Είστε έτοιμη;

Σαν χθες σας φαίνεται που φέρατε στον κόσμο το πρώτο σας παιδάκι και χωρίς να το καταλάβετε αυτό τώρα έχει μεγαλώσει, μιλάει και περπατάει χωρίς τη δική σας βοήθεια. Μήπως έχει φτάσει η ώρα να γίνετε μανούλα για δεύτερη φορά;

Δεύτερο παιδί στη ζωή σας: Είστε έτοιμη;

Πριν κάποια χρόνια οι περισσότερες οικογένειες θεωρούσαν αυτονόητη την απόκτηση ενός δεύτερου παιδιού. Τη σημερινή εποχή όμως, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η αβεβαιότητα, το άγχος και η οικονομική κρίση προκαλούν την αυξανόμενη τάση, τα ζευγάρια να αποκτούν μόνο ένα παιδί και αυτό συνήθως μετά την ηλικία των 30 με 35.

Σε κάθε περίπτωση εσείς πρέπει να γνωρίζετε τα υπέρ και τα κατά, ώστε να αποφασίσετε αν θέλετε να επισπεύσετε ή να αφήσετε για αργότερα τον ερχομό ενός δεύτερου παιδιού!

Η οικονομική σας κατάσταση σίγουρα είναι κάτι που θα καθορίσει την απόφασή σας. Η συντήρηση μίας μεγάλης οικογένειας δεν είναι εύκολο, πολλές όμως από τις αγορές που κάνατε για το πρώτο σας μωράκι, όπως κούνια, καρότσι, καρεκλάκι κτλ, δεν χρειάζεται να τις ξανακάνετε, αφού έχετε τα απαραίτητα από το προηγούμενο παιδί. Βέβαια τα έξοδα για ένα ακόμα παιδί παραμένουν πολλά!

Ο ερχομός ενός ακόμα μέλους στην οικογένειά σας, απαιτεί περισσότερο χρόνο που στις μέρες μας δυστυχώς δεν υπάρχει πάντα. Πολλές γυναίκες επενδύουν περισσότερο στην καριέρα τους, η οποία τους στερεί το χρόνο που απαιτείται για την ανατροφή των παιδιών τους. Αν αποφασίσετε να κάνετε ένα ακόμα παιδί, πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο ελεύθερος χρόνος σας θα είναι σχεδόν ανύπαρκτος, τα συναισθήματα όμως και οι μοναδικές στιγμές που θα ζήσετε έχουν ανεκτίμητη αξία.

Μην ξεχνάτε την ηλικία σας! Έχει πλέον αυξηθεί αρκετά η ηλικία στην οποία τα ζευγάρια αποφασίζουν να δημιουργήσουν οικογένεια. Μετά τα 35, η γονιμότητα στις γυναίκες αρχίζει να παρουσιάζει σημαντική πτώση. Αν λοιπόν έχετε ξεπεράσει ή βρίσκεστε κοντά σε αυτό το όριο και θέλετε να κάνετε δεύτερο παιδί, είναι σκόπιμο να το προγραμματίσετε άμεσα!

Βέβαια τον ερχομό ενός παιδιού δεν αρκεί να το θέλετε μόνο εσείς, αλλά πρέπει να το συναποφασίσετε με το σύντροφό σας. Συζητήστε το με ειλικρίνεια και αφήστε τον να πει τη γνώμη του, επειδή αυτή είναι κι όχι επειδή αυτό είναι που θέλετε να ακούσετε!

Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό σας, πρέπει να σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε εσείς! Η απόφαση για ένα δεύτερο παιδί θα αλλάξει τη ζωή σας και την καθημερινότητά σας. Κανένας δεν λέει ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα, όμως αν το θέλετε, θα νιώσετε πραγματικά ευτυχισμένη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved