«Ευχαριστώ τη μητέρα...» Ένα γράμμα από μια μαμά προς όλες τις άλλες μαμάδες!

Η Χόουπ Ντάνιελς είναι μια μαμά, blogger και δημοσιογράφος lifestyle που λατρεύει να γελά με τον εαυτό της. Κάθε νέα περιπέτεια στη ζωή της, προσθέτει πολλά πράγματα στο ταξίδι της ως μαμά ενώ παράλληλα τη βοηθάει να καταλάβει ποια είναι ως γυναίκα, ως σύζυγος και ως φίλη.

«Ευχαριστώ τη μητέρα...» Ένα γράμμα από μια μαμά προς όλες τις άλλες μαμάδες!

Παρακάτω θα δείτε το γράμμα που έγραψε, απευθυνόμενη προς όλες τις μαμάδες του κόσμου. Μέσα από αυτό λέει ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» σε όλες τις γυναίκες που έχουν βάλει σε δεύτερη μοίρα τη θηλυκότητα και σε πρώτη μοίρα τη μητρότητα.

«Ευχαριστώ στη μητέρα που φροντίζει τα παιδιά της να είναι πάντα στην ώρα τους, ευγενικά και περιποιημένα. Δυστυχώς εκείνη δεν έχει καταφέρει να βαφτεί και να φτιάξει τα μαλλιά της εδώ και 3 μέρες.

Ευχαριστώ στη μητέρα που ορκιζόταν ότι δεν θα αφήσει ποτέ το μωρό της μπροστά στην τηλεόραση, κι όμως το μοναδικό πράγμα που ηρεμεί την κόρη της είναι να βλέπει μαζί της τον Μπάρνεϊ τον δεινόσαυρο.

Ευχαριστώ στη μητέρα που πληρώνει νταντά για να προσέχει τα παιδιά της, προκειμένου εκείνη να ξεκλέψει λίγη ώρα για να μπορέσει να κάνει ένα μπάνιο και να κοιμηθεί.

Ευχαριστώ στη μητέρα που έδωσε ένα κουτί με βιταμίνες ενώ ψώνιζε στο εμπορικό, για να τον κρατήσει απασχολημένο μέχρι να τελειώσει με τα ψώνια της και εκείνος το έχυσε όλο στο πάτωμα.

Ευχαριστώ στη μητέρα του σχολείου που ψήνει κουλουράκια για όλα τα παιδιά και είναι πάντα πρόθυμη να μεταφέρει παιδιά άλλων γονιών από και προς το σχολείο, όμως το παιδί της είναι αυτό που συμπεριφέρεται χειρότερα από κάθε άλλο στην τάξη.

Ευχαριστώ στη μητέρα που έχει πάντα αντισηπτικά μαντηλάκια και οινόπνευμα στην τσάντα της και που όμως ποτέ δεν καταφέρνει να σταματήσει τον γιο της από το να βάζει τα πάντα και ό,τι βρει στο στόμα του.

Ευχαριστώ στη μητέρα που μαθαίνει στα παιδιά της να μη βρίζουν και «πιάνεται στα πράσα» κάθε φορά από την 4χρονο γιο της όταν λέει «γαμώτο» στο τηλέφωνο.

Ευχαριστώ στη μητέρα που αγοράζει μόνο βιολογικά φρούτα και λαχανικά για τα παιδιά, ενώ η ίδια καταβροχθίζει ένα πακέτο Oreos μπισκότα μόνη της, όταν δεν την βλέπει κανείς.

Ευχαριστώ στη μητέρα που τηλεφωνεί στον παιδίατρο στις 12 τα μεσάνυχτα, γιατί δεν μπορεί να ηρεμήσει από τον φόβο ότι το παιδί της κατάπιε ένα μπαλάκι πριν 6 ώρες.

Ευχαριστώ στη μητέρα που ήταν τόσο ενθουσιασμένη που θα ταξίδευε για πρώτη φορά με το μωρό της στο αυτοκίνητο και το συνειδητοποιεί - παρά μόνο αφού έχουν φτάσει στον προορισμό τους- ότι δεν είχε δέσει το καρεκλάκι του μικρού.

Ευχαριστώ στη μητέρα που ξέχασε εντελώς να βάλει πλυντήριο και έστειλε την κόρη της στο σχολείο φορώντας της τα αγορίστικα εσώρουχα του αδερφού της.

Ευχαριστώ στη μαμά που δεν φεύγει ποτέ από το σπίτι χωρίς την τσάντα-αλλαξιέρα του μωρού της και όπου καταλήγει να μην αλλάζει το μωρό γιατί το προηγούμενο βράδυ ξέχασε να εφοδιάσει την τσάντα, με μια αλλαξιά ρούχα, πάνες και μωρομάντηλα.

Ευχαριστώ στη μητέρα που ήταν υπερβολικά κουρασμένη για να χτενίσει τα μαλλιά της κόρη της και όπου την άφησε να πάει στο σχολείο με τις πυτζάμες...

Ευχαριστώ στη μητέρα που χρησιμοποιεί την gift card που έκαναν στο γιο της δώρο για τα γενέθλιά του και την εξαργυρώνει σε ένα μανικιούρ και πεντικιούρ για τον εαυτό της.

Ευχαριστώ στη μητέρα που νιώθει χαμηλή αυτοεκτίμηση και ρωτά τα παιδιά της για το αν είναι όμορφη. Τα παιδιά της τότε της δίνουν μια αγκαλιά και τη ρωτάνε γιατί έχει κίτρινα δόντια.

Ευχαριστώ στη μητέρα που προσποιείται ότι κοιμάται το βράδυ για να αναλάβει το μωρό ο άνδρας της.

Ευχαριστώ μαμάδες-φιλενάδες που κρατάτε συντροφιά και μου θυμίζετε ότι δεν είμαι μόνη!

Με αγάπη,

Από τη μαμά που κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να κερδίσει την μάχη του υγιεινού πρωινού και όπου έτρεχε στις 7 το πρωί σε ένα κατάστημα για να αγοράσει για την 3χρονη κόρη της muffin με διπλή σοκολάτα!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved