Baby Massage: Ένας μοναδικός τρόπος να δεθείτε με το μωρό σας!

Το baby massage είναι ήδη πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό και δεν είναι άλλο από το μασάζ που μπορείτε να κάνετε στο μωρό σας! Όπως φαίνεται, τα μωρά απολαμβάνουν αυτές τις στιγμές χαλάρωσης όσο και οι μεγάλοι! Το ξέρατε όμως ότι το μασάζ έχει ευεργετικές ιδιότητες για το μωρό σας;

Baby Massage: Ένας μοναδικός τρόπος να δεθείτε με το μωρό σας!

Το μασάζ είναι πολύ χρήσιμο για την ευεξία ενός μωρού. Κάποιες θεωρίες υποστηρίζουν ότι μειώνει τις πιθανότητες να αρρωστήσει και συμβάλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του. Υπάρχουν όμως και κάποιες πιο ορατές συνέπειες. Έχει αποδειχθεί ότι το μασάζ στα μωρά μπορεί να τα ηρεμήσει όταν είναι ανήσυχα και παράλληλα συμβάλει στο να έχουν έναν ήρεμο και απολαυστικό ύπνο.

Από τα πιο σημαντικά οφέλη του baby massage είναι και το δέσιμο που δημιουργεί μεταξύ εσάς και του μωρού σας. Τη στιγμή του μασάζ, το μωρό συνδυάζει το πρόσωπό σας με τα συναισθήματα χαλάρωσης και ηρεμίας που νιώθει και σας αισθάνεται πιο κοντά του, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον θηλασμό. Το μωρό είναι πιο ήρεμο και αποβάλλει κάθε ανησυχία. Οι στιγμές εκείνες που θα κάνετε μασάζ στο μωρό σας θα σας διδάξουν πώς να επικοινωνείτε καλύτερα μαζί του και να το καταλαβαίνετε. Τα μωρά δεν μπορούν να μιλήσουν, αλλά θα μάθετε να αποκωδικοποιείτε κάθε άγγιγμά του και τη γλώσσα του σώματός του!

Πώς γίνεται το baby massage;

Τι πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προμηθευτείτε λάδι για μωρά. Πριν το χρησιμοποιήσετε βεβαιωθείτε ότι δεν θα προκαλέσει κάποια αλλεργία στο μωρό σας Επίσης για να είναι το μασάζ αποτελεσματικό, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις ίδιες κινήσεις κάθε φορά, ώστε το μωρό σας να ξέρει τι θα ακολουθήσει. Ξεκινήστε από τα πόδια με απαλές κινήσεις, μετά τα χέρια και αφήστε για το τέλος την πλάτη και την κοιλίτσα του!

Αν το μωρό σας φαίνεται ότι το απολαμβάνει μην βιαστείτε να σταματήσετε. Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε, να έχετε οπτική επικοινωνία με το μωρό σας και καλό θα ήταν που και που να τραγουδάτε ή να του μιλάτε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved