Αντιμετωπίζονται οι μαμάδες όπως τους αξίζει στο χώρο εργασίας τους;

Κάθε μητέρα αναμφίβολα έχει ίσα δικαιώματα με κάθε άλλον άνθρωπο, δικαιώματα στη ζωή, δικαιώματα στην εργασία και σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Είναι όμως έτσι και στην πραγματικότητα; Ένα περιστατικό στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα μας κάνει να αναρωτηθούμε.

Αντιμετωπίζονται οι μαμάδες όπως τους αξίζει στο χώρο εργασίας τους;

Πριν λίγες εβδομάδες μία είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και προκάλεσε την οργή χιλιάδων μαμάδων. Το περιστατικό έχει να κάνει με μία γυναικά που απολύθηκε ενώ ήταν έγκυος επειδή πήγαινε συχνά τουαλέτα!

Λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε ότι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι η συχνή ανάγκη για τουαλέτα ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες της κύησης. Έτσι και η Dawn Steckmann, η οποία δούλευε ως τεχνικός σε μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, ενώ ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της, αναγκαζόταν να κάνει συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα. Από ότι υποστηρίζει η ίδια, αυτή είναι και η αιτία της απόλυσής της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία που εργαζόταν, ισχυρίζεται ότι η τακτική αυτή της Dawn, είναι όμοια με κλοπή από τη στιγμή που δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντα της και πήγαινε τουαλέτα τις ώρες που θα έπρεπε να δουλεύει για την εταιρεία!

Η Steckmann κατέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση ύψους 400.000 δολαρίων και κατήγγειλε ότι κανένας δεν της είχε πει ότι τη χρονομετρούσαν όταν βρίσκονταν στην τουαλέτα. Μάλιστα, όταν στην πρώτη της εγκυμοσύνη είχε απευθυνθεί τον προϊστάμενό της, είχε πει ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με την Dawn δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία ευνοεί τους άντρες εργαζόμενους. Όταν η ίδια ανακοίνωσε τη δεύτερη εγκυμοσύνη στον εργοδότη της, ήταν φανερό ότι δυσαρεστήθηκε.

Και τότε είναι που προβληματιζόμαστε. Βρισκόμαστε στον εικοστό πρώτο αιώνα και μετά από αγώνες, οι γυναίκες διεκδίκησαν και κατέκτησαν δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες. Η μητρότητα είναι ένα πολύτιμο δώρο, που θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται όχι σαν «κουσούρι», αλλά με σεβασμό. Μην ξεχνάτε λοιπόν να υπερασπίζεστε τα δικαιώματα σας, ιδιαίτερα οι μανούλες και τότε σίγουρα ο κόσμος που θα μεγαλώσει το παιδί σας θα είναι πιο δίκαιος και πιο όμορφος!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved