5 μαθήματα για γονείς που δεν υπάρχουν... αλλά θα έπρεπε!

Πριν και αφού γίνουμε μαμάδες και μπαμπάδες, υπάρχουν άπειρα βιβλία που μπορούμε να διαβάσουμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι γονείς. Μερικά είναι απλά, όπως «Βασικά μαθήματα θηλασμού» και «Συμβουλές για μέλλοντες γονείς».

5 μαθήματα για γονείς που δεν υπάρχουν... αλλά θα έπρεπε!

Τα περισσότερα από αυτά τα βιβλία, προσφέρουν πολλά και ειδικά για το πως πρέπει να μάθεις να ανατρέφεις ένα παιδί σωστά. Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα, που κανένα βιβλίο δεν αναφέρει και είμαστε εδώ για να σας τa επισημάνουμε, ώστε εάν δεν έχετε βιώσει κάποιο από τα παρακάτω, να είστε προετοιμασμένοι για το πώς θα τα αντιμετωπίσετε.

1. Διαχειριστείτε τον θυμό σας όταν πατήσετε Lego.

Όχι δεν πρόκειται να σας μάθουμε να διαχειριστείτε τον θυμό σας χαϊδεύοντας ένα Lego. Αυτό που θέλουμε να σας μάθουμε είναι να διαχειρίζεστε τον θυμό σας, όταν πατήσετε μέσα στην νύχτα περίπου 100 κομμάτια lego, που θα είναι πεταμένα και ξεχασμένα από δω και από εκεί σκόρπια σε διάφορα δωμάτια. Τίποτε δεν είναι πιο επίπονο όσο το να πατήσεις με το πόδι ή με τον αγκώνα αυτά τα μικρά πλαστικά παιχνιδάκια. Οι περισσότεροι γονείς θα επωφελούνταν από μερικά μαθήματα διαχείρισης θυμού Lego.

2 Φρένο σε άλλους γονείς.

Άλλοι γονείς. Ναι. Τέλεια. Αυτό και αν θα έπρεπε να υπάρχει. Ξέρετε όταν αυτοί οι γονείς, γείτονες, γονείς από το σχολείο του παιδιού σας που δεν έχετε επαφές και όπου χώνουν την μύτη τους στα οικογενειακά σας και στο πώς πρέπει να μεγαλώνετε το παιδί σας. Είναι αυτό το είδος ανθρώπων που δίνουν συμβουλές χωρίς να τους ζητηθεί. Γίνονται και αυτά και είναι αναπόφευκτα. Φανταστείτε όμως να υπήρχε σεμινάριο όπου θα μπορούσατε να μάθετε πως να αποφύγετε κάτι τέτοιο;

3. Νεύρα, ξεσπάσματα και ζημιές.

Τα παιδιά περνάνε φάσεις. Τα παιδιά όταν δεν θα περνάει το δικό τους θα σας κάνουν την ζωή πατίνι. Τα μικρά κορίτσια όταν τα μαλλιά τους δεν θα είναι «έτσι αλλά έτσι», θα πέφτουν στο πάτωμα και θα γκρινιάζουν τόσο που θα καταλήγουν να έχουν ξεχάσει τον λόγο για τον οποίο άρχισαν να κλαίνε. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αγόρια όταν θα θέλουν να βάλουν το πράσινο παντελόνι αντί του μπλε. Θα ήταν υπέροχο λοιπόν να υπήρχε ένα βιβλίο που θα σας μάθαινε ακριβώς τον τρόπο να επιβιώσετε χωρίς νεύρα μετά από ένα τέτοιο σκηνικό.

4. Λεξικό εφήβων.

Οι έφηβοι μιλούν μια ξένη γλώσσα. Μια δική τους γλώσσα. Μια «ιντερνετική» γλώσσα. Σε λίγο με τόση τεχνολογία θα ξεχάσουν να μιλάνε, αφού η ομιλία έχει αντικατασταθεί από τα γραπτά μηνύματα και τα greeklish. Φανταστείτε λοιπόν να έρθει η έφηβη κόρη σας και να σας πει, ότι η φίλη της της έκανε block και delete, αλλά η άλλη της φίλη την σκέφτηκε και της έκανε poke! Έτσι λοιπόν θα ήταν κάτι πρωτότυπο ένα νέο λεξικό να είχε την μετάφραση όλων αυτών ώστε να καταλαβαίνετε και εσείς τι σας λέει το παιδί σας, για να μην σας φαίνονται από άλλον πλανήτη.

5. Επισκευή παιχνιδιών.

Το παιδί παίρνει το παιχνίδι. Πέντε λεπτά αργότερα, το παιδί σπάει το παιχνίδι. Έτσι λοιπόν θα έπρεπε να υπήρχαν οδηγίες για το πως να ξαναφτιαχτεί ένα καινούριο παιχνίδι που μόλις έσπασε ή τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχει βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών αποκλειστικά για παιχνίδια ή τουλάχιστον ειδικά σεμινάρια για το πώς ένας γονιός μπορεί να μάθει να επιδιορθώνει παιχνίδια. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο. Κάποιοι ίσως και να πείτε, «έλα μώρε, θα αγοράσουμε καινούριο», δεν είναι όμως τόσο εύκολα τα πράγματα. Και αυτό γιατί το παιδί σας δεν θα θέλει άλλο παιχνίδι αλλά αυτό! Το ίδιο! Ακόμη και αν είναι χαλασμένο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved