Πόσο καιρό χρειάζεται για να επανέλθει το σώμα μου μετά τον τοκετό;

Πολλές γυναίκες λίγες ημέρες μετά τον τοκετό, αναρωτιούνται σε πόσο καιρό θα επανέλθει το σώμα τους.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να επανέλθει το σώμα μου μετά τον τοκετό;

Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τα πόσα κιλά πήραν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Από την στιγμή που το μωρό γεννιέται, η μαμά χάνει περίπου 5-6 κιλά αμέσως. Είναι το βάρος του, τα υγρά αλλά και το αίμα κατά τη διάρκεια της γέννας.

Ο θηλασμός σύμφωνα με τους ειδικούς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απώλεια του βάρους. Ενώ οι γυναίκες που θηλάζουν κατά μέσο όρο καταναλώνουν 500-600 θερμίδες παραπάνω από το φυσιολογικό, χάνουν περισσότερο βάρος μετά τον τοκετό. Ο λόγος; Κατά τη διάρκεια του θηλασμού καίγονται περισσότερες θερμίδες.

Τις πρώτες εβδομάδες δε θα πρέπει να σας πιάνει πανικός με τα κιλά. Αυτή είναι η πιο σοφή συμβουλή των γιατρών. Ακόμη οι ορμόνες δεν έχουν επανέλθει, ενώ το πρήξιμο δεν φεύγει από τη μία μέρα στην άλλη. Μην αρχίσετε να μετριέστε με την μεζούρα τις δύο πρώτες εβδομάδες. Και θα απογοητευτείτε και θα σπάσουν τα νεύρα σας.

Όσες γυναίκες έχουν πάρει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους 10-14 κιλά, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να τα χάσουν ευκολότερα μέσα σε 1-1,5 μήνα. Επειδή αυτό όμως είναι πολύ καλό για να είναι ιδανικό, οι περισσότερες εγκυμονούσες παίρνουν κατά μέσο όρο 17 κιλά, με αποτέλεσμα να χρειαστούν 2-3 μήνες για να απαλλαγούν από αυτά. Φυσικά αυτό εξαρτάται κι από τον μεταβολισμό της κάθε γυναίκας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved