Γέννησα με καισαρική. Πότε μπορώ να γυμναστώ;

Η άσκηση τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά είναι πολύ καλή, τόσο για την υγεία της μητέρας όσο και για το σώμα της.

Γέννησα με καισαρική. Πότε μπορώ να γυμναστώ;

Το τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει μία γυναίκα μετά τον τοκετό, εξαρτάται, σύμφωνα με τους ειδικούς, από το αν έχει γεννήσει φυσιολογικά ή με καισαρική.

Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να ξεκινήσει τη γυμναστική τουλάχιστον μετά από ένα μήνα, ακολουθώντας αρχικά ένα πρόγραμμα αποκατάστασης των κοιλιακών μυών μετά από τραυματισμό.

Αυτό που συνιστούν οι ειδικοί είναι το γεγονός ότι θα πρέπει να δίνεται έμφαση στην ενδυνάμωση των αρθρώσεων, στην επαναφορά της σωστής στάσης του κορμιού, στη μείωση των κιλών της εγκυμοσύνης μέσα από ήπιας έντασης αερόβια, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών και ραχιαίων μυών όπως και ήπιες διατάσεις.
Βέβαια αυτό εξαρτάται από την κάθε γυναίκα.

Στην αρχή το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να περπατάει και μετά από δύο μήνες περίπου να μπει σε κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα γυμναστικής. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με το γιατρό της ο οποίος είναι και ο πιο αρμόδιος για να την συμβουλεύσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved