Γυναίκα μετά από εμμηνόπαυση κατάφερε να γεννήσει!

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, όμως συνέβη. Γυναίκα στην Ιαπωνία που είχε μπει στα πρώτα στάδια της εμμηνόπαυσης, γέννησε το μωράκι της.

Γυναίκα μετά από εμμηνόπαυση κατάφερε να γεννήσει!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι επρόκειτο για θαύμα της φύσης. Εμείς λέμε ότι η ιατρική κάνει θαύματα.

Επιστήμονες στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία βρήκαν έναν τρόπο με τον οποίο γίνεται αφαίρεση των ωοθηκών και μέσα σε ένα εργαστήριο τις δίνουν ζωή και τις εμφυτεύουν και πάλι στη μήτρα. Αυτό είναι πρωτοποριακό και μπορεί να δώσει ελπίδα σε χιλιάδες γυναίκες που περνούν πρόωρη εμμηνόπαυση ή δεν μπορούν να συλλάβουν μετά από χημειοθεραπείες.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορτν της Αμερική και της Αγίας Μαριάννας στην Ιαπωνία, συνεργάστηκαν για τη μελέτη αυτή, στην οποία συμμετείχαν 27 γυναίκες γύρω στα 30 που δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί, λόγω της πρωτοπαθούς ωοθητικής ανεπάρκειας. Μία στις 100 γυναίκες εμφανίζουν την πάθηση αυτή η οποία προκαλεί την πρόωρη εμμηνόπαυση. Την πρωτοποριακή αυτή τεχνική, την δοκίμασαν κι οι 27 γυναίκες, εκ των οποίων οι 2 κατάφεραν να μείνουν έγκυες! Η μία μάλιστα γέννησε!

«Η συγκεκριμένη τεχνική θεωρούμε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στις διάφορες μορφές υπογονιμότητας, όπως μετά από χημειοθεραπεία κι ακτινοβολία.
Η συγκεκριμένη μελέτη μάλιστα γράφτηκε στα πρακτικά της εθνικής ακαδημίας επιστημών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved