Ερευνα: Το παθητικό κάπνισμα υπεύθυνο για αποβολές κύησης

Το παθητικό κάπνισμα είναι γνωστό ότι προκαλεί πολλά προβλήματα στην υγεία μας. Από μια νέα έρευνα προκύπτει πως και οι έγκυες αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αυξημένο κίνδυνο αποβολής ή εξωμήτριας κύησης.

Ερευνα: Το παθητικό κάπνισμα υπεύθυνο για αποβολές κύησης

Η μελέτη έδειξε, πως οι γυναίκες που είχαν εκτεθεί σε παθητικό κάπνισμα για πάνω από δέκα χρόνια κατά την παιδική ηλικία τους, ως ενήλικες για πάνω από 20 χρόνια στο σπίτι τους και για πάνω από δέκα χρόνια στο χώρο εργασίας τους, είχαν κατά μέσο όρο 17% μεγαλύτερη πιθανότητα να αποβάλουν και 61% μεγαλύτερη πιθανότητα για εξωμήτρια κύηση.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι το χρόνιο παθητικό κάπνισμα συμβάλλει στην αρνητική έκβαση πολλών κυήσεων κάθε χρόνο», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει πάνω από 4.000 χημικές ουσίες μεταξύ των οποίων καρκινογόνες, καθώς και τοξικά βαρέα μέταλλα.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι μερικές από αυτές τις ουσίες μπορεί να διαταράξουν τη λειτουργία του ορμονικού συστήματος και να παρέμβουν στην ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου.

Επίσης, από κάποιες παλιές έρευνες, έχει προκύψει πως η υγεία των εγκύων και των μωρών, βελτιώνεται μετά την εφαρμογή αντικαπνιστικών μέτρων στους δημόσιους χώρους.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Tobacco Control», από την ομάδα ερευνητών του δρα Άντριου Χάϊλαντ του Ινστιτούτου Καρκίνου Ρόζγουελ Παρκ της Νέας Υόρκης. Πραγματοποιήθηκε σε 80.000 γυναίκες, μεταξύ των οποίων 41.000 δεν είχαν ποτέ καπνίσει, οι 5.000 ήταν καπνίστριες και οι 35.000 πρώην καπνίστριες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved