Οδηγός για μαμάδες που θέλουν να καλμάρουν το νευρικό τους σύστημα

Από το άγχος, το στρες και τα συνεχή νεύρα στη χαρά. Πώς θα το καταφέρει αυτό μια μαμά;

Οδηγός για μαμάδες που θέλουν να καλμάρουν το νευρικό τους σύστημα
Bigstock

Ως μαμά τεσσάρων απίστευτων και γεμάτων ενέργεια παιδιά, καταλαβαίνω απόλυτα το στρες και το άγχος των γιορτών που έχουν και οι άλλοι γονείς. Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική περίοδος, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: είναι τρομερά αγχωτικά για τους γονείς και περισσότερο για τις μαμάδες.

Υπάρχει η ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΛΙΣΤΑ με όλα όσα πρέπει να γίνουν: να βρούμε δραστηριότητες που θα απασχολήσουν τα παιδιά την περίοδο των γιορτών για να μην «λιώσουν» μπροστά από τις οθόνες, να ψωνίσουμε τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι και για τις μέρες πριν και μετά, να αγοράσουμε δώρα για παιδιά, συγγενείς και φίλους και φυσικά να συνεχίσουμε να κάνουμε όλα τα υπόλοιπα που κάνουμε όλο τον χρόνο. Ποια είναι αυτά; Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, μαγείρεμα, σιδέρωμα κ.λ.π., κ.λ.π., κ.λ.π..

Αυτά και μόνο είναι αγχωτικά από μόνα τους και ναι, πολλές φορές οδηγούν εκτός ελέγχου τις μαμάδες.

Δεν είναι και λίγο να περνάνε ΟΛΑ από τα χέρια σου.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά άρθρα για τη διαχείριση του άγχους των γιορτών για τις μαμάδες, που μάλιστα συχνά τονίζουν συναισθηματικές πτυχές, όπως το να είναι παρούσες στη στιγμή, να νιώθουν επαρκείς και να θέτουν όρια. Ενώ όλα αυτά είναι οκ, και λειτουργούν, θα ήθελα να σας περιγράψω τη δική μου διαφορετική οπτική: μια προσέγγιση του νευρικού συστήματος που βασίζεται στην επίγνωση του νευρικού συστήματος και του σώματος.

Χρόνια συμπτώματα άγχους επηρέασαν το νευρικό μου σύστημα. Αυτή η εμπειρία με οδήγησε να εμβαθύνω στην υγεία μου, μαθαίνοντας πώς να ανταποκρίνομαι στο στρες και να θεραπεύω το νευρικό μου σύστημα, όταν νιώθω ότι αρχίζει να φτάνει στα όριά του.

Πράγματα που έκανα εγώ και μπορείτε να κάνετε και εσείς

  1. Υποστηρίξτε τον κιρκάδιο ρυθμό σας
  2. Κάντε ασκήσεις και εστιάστε στο σώμα σας
  3. Διαχειριστείτε τα επιπέδα σακχάρου στο αίμα σας
  4. Υποστηρίξτε το μικροβίωμα του εντέρου σας

*ελεύθερη μετάφραση

πηγή: mother.ly

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved