Αποσυνδέθηκε τελικά η εγκεφαλικά νεκρή έγκυος με απόφαση του δικαστηρίου

Την απόφαση να αποσυνδέσουν τελικά την 33χρονη έγκυο εγκεφαλικά νεκρή από μηχάνημα υποστήριξης, πήρε το Δικαστήριο του Τέξας αφού έκρινε ότι το μωρό δεν θα γεννιόταν.

Αποσυνδέθηκε τελικά η εγκεφαλικά νεκρή έγκυος με απόφαση του δικαστηρίου

Μετά την διαταγή του δικαστή, η Μαρλίζ Μουνιόζ, αποσυνδέθηκε την Παρασκευή από τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή μέχρι να γεννήσει.

Η άτυχη γυναίκα, έπαθε πνευμονική εμβολή όταν βρισκόταν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της με αποτέλεσμα να μείνει εγκεφαλικά νεκρή. Η οικογένειά της, ζήτησε άμεσα την αποσύνδεσή της από τα μηχανήματα αφού ήταν επιθυμία της ίδιας αλλά σύμφωνα με το νόμο του Τέξας , η αποσύνδεση εγκύου απαγορεύεται, άσχετα με την εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Τελικά, ο δικαστής αποφάνθηκε πως η νομοθεσία που την προστάτευε εξαιτίας της εγκυμοσύνης της δεν είχε εφαρμογή σε αυτή την περίπτωση αφού σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, το έμβρυο ακόμη κι αν γεννιόταν δεν θα κατόρθωνε να επιζήσει.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη οικογένεια, παλεύει να κρατήσει στη ζωή με μηχανήματα υποστήριξης την 13χρονη κόρη τους η οποία έμεινε εγκεφαλικά νεκρή μετά από εγχείρηση ρουτίνας για την αφαίρεση των αμυγδαλών της.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, και οι δύο περιπτώσεις θυμίζουν την υπόθεση της Τέρι Σιάβο από τη Φλόριντα, η οποία είχε παραμείνει στη ζωή μέσω τεχνητής υποστήριξης, ενώ ο σύζυγος και οι γονείς της διαφωνούσαν για το εάν έπρεπε να της επιτραπεί να πεθάνει. Τελικά εξέπνευσε το 2005 μετά από μια μακρά δικαστική μάχη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved