Πώς μπορώ να καταπολεμήσω το άγχος και την κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η εγκυμοσύνη είναι σίγουρα μία πολύ δύσκολη περίοδος για τις περισσότερες γυναίκες.

Πώς μπορώ να καταπολεμήσω το άγχος και την κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εκτός από τις σωματικές αλλαγές, υπάρχουν και οι ψυχολογικές. Όσο περνούν μάλιστα οι μήνες, το άγχος και οι ψυχολογικές μεταπτώσεις είναι ακόμη πιο συχνές.

Άραγε, υπάρχουν τρόποι πρόληψης της κατάθλιψης και του άγχους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Η απάντηση είναι ναι! Σας παρουσιάζουμε μερικούς από αυτούς.

• Είναι λογικό, όταν περιμένετε να γεννηθεί το πρώτο σας μωράκι, να αισθάνεστε έντονο άγχος. Μέχρι που σκέφτεστε σε ποιο νηπιαγωγείο θα πρέπει να το γράψετε. Για να αποφύγετε αυτό το άγχος, καλό θα είναι να ιεραρχήσετε αυτά που έχετε να κάνετε. Βάλτε τον εαυτό σας σε πρώτη προτεραιότητα γιατί αφού γεννηθεί το μωρό δεν θα έχετε την πολυτέλεια του ελεύθερου χρόνου. Επιλέξτε να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν και δεν θα σας γεμίζουν άγχος. Η φροντίδα του εαυτού σας είναι πολύ σημαντική και με αυτόν τον τρόπο φροντίζετε και το έμβρυο.
• Κάντε πράγματα με τον σύντροφο ή τον σύζυγό σας. Μια καλή σχέση πάντα βοηθάει στο να αντιμετωπίσετε την κάθε δυσκολία ή πρωτόγνωρη κατάσταση, με την οποία έρχεστε αντιμέτωπη.
• Μην κρατάτε πράγματα μέσα σας. Συζητήστε τα είτε με την οικογένειά σας είτε με τους φίλους σας.
• Η καλή διατροφή , ο ύπνος και η άσκηση, σίγουρα θα σας βοηθήσουν στην καταπολέμηση του άγχους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved