Πότε να κάνω δεύτερο παιδί;

Αρκετές γυναίκες δεν είναι προετοιμασμένες για μία δεύτερη εγκυμοσύνη, αλλά το κάνουν μόνο για να μην είναι μόνο του το πρώτο παιδί.

Πότε να κάνω δεύτερο παιδί;

Ο χρόνος κατά τον οποίο θα προχωρήσετε στην υλοποίηση της απόφασής σας, εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους αλλά και τους γυναικολόγους, η διαφορά μεταξύ των δύο παιδιών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 χρόνια. Οι λόγοι; Πρώτον το σώμα και το ορμονικό θα έχουν επανέλθει από την πρώτη εγκυμοσύνη, οπότε ο οργανισμός δεν θα είναι αδύναμος για μία δεύτερη εγκυμοσύνη, και δεύτερον το κάθε παιδί με αυτήν τη διαφορά, θα εισπράξει από εσάς και τον πατέρα του, την ατομική προσοχή που έχει ανάγκη.

Βέβαια αυτά δεν είναι απόλυτα, μιας και εξαρτώνται από το τι θέλετε πραγματικά. Για παράδειγμα, βλέπουμε αρκετά συχνά γονείς που εργάζονται και οι δύο, να κάνουν παιδιά που έχουν πολύ μικρή διαφορά ηλικίας.

Απάντηση στο αρχικό ερώτημα, δεν υπάρχει. Ή καλύτερα, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, που είναι διαφορετικοί από ζευγάρι σε ζευγάρι. Αυτά που πρέπει να έχετε στο νου, είναι ότι η κάθε διαφορά ηλικίας έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, και η απόφαση εξαρτάται μόνο από εσάς τις ίδιες.

Εσείς ξέρετε πότε είστε έτοιμες για να φέρετε στον κόσμο ένα δεύτερο παιδί και καλό θα είναι να μην επηρεάζεστε από το συγγενικό και φιλικό σας περιβάλλον. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved