Μικρά tips για να νικήσουμε την μελαγχολία των εορτών!

Χριστούγεννα. Πρωτοχρονιά. Φώτα. Φαγητά, έξοδοι, ξεκούραση αλλά και περισυλλογή!

Μικρά tips για να νικήσουμε την μελαγχολία των εορτών!

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές κρατούν πολύ και η χαρά κάποιων είναι μεγάλη, αφού τις έχουν συνδέσει με τις οικογενειακές τους στιγμές. Υπάρχουν όμως και αρκετοί, ειδικά φέτος, που η χαρά αυτή έχει αντικατασταθεί από στεναχώρια, αφού κάνουν το δικό τους απολογισμό της χρονιάς.

Τα οικονομικά προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν φέτος, δεν τους αφήνουν το περιθώριο να χαρούν, αλλά το αντίθετο. Να πέσουν σε κατάθλιψη. Υπάρχουν ωστόσο, δύο είδη κατάθλιψης, η κλινική, η οποία διαρκεί περισσότερο από δύο εβδομάδες, και η περιστασιακή, η οποία έχει συνδεθεί με κάποιο δυσάρεστο γεγονός.

Ρωτήσαμε και τους ειδικούς να μας πουν μερικά σημάδια που αφήνει η κατάθλιψη στο πέρασμά της. Εάν έχετε μία σημαντική αύξηση στα ακόλουθα συμπτώματα, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε έναν ειδικό.

Αν παρατηρείτε αλλαγή στον ύπνο. Δηλαδή αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε πια ή εάν θέλετε να κοιμάστε συνέχεια.
Εάν δεν έχετε όρεξη για τα αγαπημένα σας σπορ και χόμπι. Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια της κατάθλιψης.

Η ενέργειά σας αν κάποτε χτυπούσε κόκκινο και τώρα είναι στο μηδέν, είναι κάτι που θα πρέπει να σας ανησυχήσει.

Τέλος αν δεν έχετε όρεξη για φαγητό ή και το αντίθετο, δηλαδή πολλή όρεξη, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό. Σε περίπτωση όμως που κάνετε κάποια δίαιτα, αυτό δεν είναι ανησυχητικό.

Για να βελτιωθεί η διάθεσή σας, το καλύτερο από όλα είναι να μιλήσετε σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο ή ακόμη καλύτερα σε έναν ψυχολόγο. Με αυτόν τον τρόπο, απελευθερώνεται μία ορμόνη που παρέχει καλή επίδραση στον εγκέφαλο.

Εάν έχετε την υποχρέωση να γράψετε παρά πολλές κάρτες και νιώθετε πίεση, ένας περίπατος θα σας χαλαρώσει και θα βελτιώσει την διάθεσή σας.

Όσο απίστευτο κι αν σας ακούγεται, μία μπανάνα είναι ιδανική για την κατάστασή σας, αφού βελτιώνει μία άλλη ορμόνη που είναι συνδεδεμένη με την διάθεσή σας, και είναι η σεροτονίνη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved