Είστε εθισμένη με το παιδί σας;

Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε και με οτιδήποτε αγαπάμε πάρα πολύ. Ακόμη και τα παιδιά μας μπορεί να φτάσουν στο σημείο να γίνουν εθισμός και αυτό βέβαια δημιουργεί προβλήματα και άγχος όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε αυτά.

Είστε εθισμένη με το παιδί σας;

Είναι σίγουρα πιο πιθανό να συμβεί σε ανθρώπους που δεν έχουν δίπλα τους κάποιο σύντροφο και δίνουν όλη τους την αγάπη σε ένα πρόσωπο. Επίσης σε ανθρώπους που δεν έχουν άλλες ασχολίες, δουλειά, χόμπι ή κάποιες συνήθειες που τους βοηθούν και τους φτιάχνουν τη διάθεση.

Δεν είναι πάνω απ' όλο σωστό, γιατί τα παιδιά αισθάνονται ότι παίρνουν όλο το βάρος για να γεμίσουν το κενό που μπορεί να έχουν οι γονείς τους. Το σίγουρο είναι ότι καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ' ότι νομίζουμε και καταπιέζονται πολύ εύκολα και χωρίς να το καταλάβουμε. Υπάρχουν μάλιστα δύο ακραίες αντιδράσεις στις οποίες μπορεί να οδηγηθούν. Ή δεν θα φεύγουν από το πλευρό σας ή θα αντιδράσουν άσχημα και θα επαναστατήσουν.

Πολλές φορές μπορεί να οδηγηθείτε και στην οργή και να αντιδράσετε άσχημα απέναντί τους.

Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά μας πρέπει να είναι μέρος της ζωής μας, αλλά ακόμη και η μητρότητα πρέπει να εξελίσσεται με μέτρο. Πρέπει να τα μαθαίνουμε καλά πράγματα και να μην μας πιάνει εμμονή με αυτά. Να τους δείχνουμε ότι μπορούμε από μόνοι μας να είμαστε καλά, αφήνοντας τον εαυτό μας να διασκεδάζει με άλλα πράγματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved